2010-08-31 ♥ 16:55:08

Helene N. & Yinnie #2


På bild: Helene N. & Yinnie


Först vill jag tacka för alla gratulationer som strömmar in både här på bloggen, på facebook och min mobil! Det plingar för fullt här. Tack tack tack! Speciellt tack till pojkarna här hemma som gjorde cupcakes åt mig medan jag var ute och jobbade. :)

Ovan ser ni lite fler bilder på Helene och Yinnie! Den understa och den vänstra tillhör mina favoriter. Superfina är dom verkligen! <3 Fler bilder kommer, såklart!
2010-08-31 ♥ 07:27:07

Grattis till mig..



... på 22-årsdagen! Dagen kommer gå i ett. Nu ska jag iväg till jobbet och i em ska jag träffa Isi som ska fota mig och Pommen. <3 Efter det är jag ledig och då får vi väl se om min blivande man har hittat på något trots sin sjukdom som han råkat ut för.

Vi hörs ikväll!
2010-08-30 ♥ 18:55:29

Helene N. & Yinnie #1


På bilderna: Helene N. & Yinnie


Nu är alla bilder på Helene & Yinnie klara så ovan får ni se dom första. :) För er som undrar är Yinnie en Papillon på drygt 2 år. Supersöt! Både jag och Helene är supernöjda med bilderna och jag lovar att ni kommer få se fler. Helene tillät mig att publicera dem här så det tackar jag för.
2010-08-30 ♥ 17:10:55

Suspekt paket i brevlådan




Idag droppa det ner en avi i brevlådan som jag åkte och löste ut direkt efter att jag slutat jobbet. Hade jag inte vetat vad paketet innehöll skulle jag varit ganska misstänksam då det såg ganska suspekt ut med en mjuk sida och MASSOR av silvertejp. Haha.

Paketet innehöll dessa skönheter:



Behållare från indiska som jag proppat mina favoritsmycken med. 1 burk är för ringar, 1 för armband och en för halsband. Nu kanske ni undrar varför burkarna kom med posten? Jo, saken är den att Karlstads Indiskabutik har så himla dåligt utbud och har aldrig det jag vill ha. Så jag bad min vän Therese som bor i Södertälje att shoppa dessa till mig och skicka på posten. SUPERTACK TESCHAN! Vad skulle jag gjort utan dig? Therese i sin tur la uppdraget i hennes sambos händer, så även han ska ha jättetack!

Jag har föresten glömt att berätta om en väldigt speciell ring som ni ser i burken på bilden. Men jag lovar att skriva ett eget inlägg om det senare, någon gång. :P
2010-08-29 ♥ 19:37:34

Erica G. #2


Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G
@ 50mm   f/1,4    ISO 100    1/250
Modell: Erica G.

Ojoj, idag har det varit en fullspäckad dag. Jag tog sovmorgon för omväxlingens skull och vaknade 11. Då bar det iväg till stallet direkt och sedan på jobb. När jag sedan kom hem satte jag mig framför datorn och gjorde mer jobb som bestod av att fixa iordning provbilder.

Inte förens nu har jag tagit en paus så jag tänkte slänga in en till bild av Erica från igår. En jag älskar som ni ser ovan. Helt underbart porträtt! Hon är sjukt vacker Erica.

Vilken gillar ni bäst? Färg eller svartvit?
2010-08-28 ♥ 20:21:29

Erica G. #1


Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G
@ 50mm   f/2    ISO 100    1/160
Modell: Erica G.


Idag träffade jag som sagt bästaste Erica. Vi körde en liten fotosession i stan med prickigt och rosett tema. Erica har inte sett bilderna än men ni får se ett smakprov ovan ändå. Jag hoppas hon inte kommer döda mig, men det tror jag inte. ;P Bilden ovan är långt ifrån den bästa, men jag gillar den ändå.

Men då är frågan, färg eller svartvit?
2010-08-28 ♥ 13:49:38

Regnlördag



Idag mötte jag upp Helene och Yinnie i stan på morgonkvisten. Det skulle ju enligt yr.no va bäst väder då men det visade sig va fel. Regn, regn och åter regn. Men vi bet ihop och fulländade plåtningen. Så nu har jag kommit hem med massor av fina bilder på Helene och Yinnie. Ovan ser ni en liiiten tjuvtitt. Mer bilder får ni se när allt är klart. :)

Tack tjejer för en superbra förmiddag i regnet!
2010-08-27 ♥ 22:42:06

Morgondagen


Nikon D200 + Nikon Nikkor AF 80-200/2,8
@ 100mm   f/2,8    ISO 100    1/500
Modell: Erica G.


Imorgon bär det av på äventyr. Först ska jag möta upp Helene och hennes söta vovve Yinnie i stan, vi ska ta fina porträttbilder på dem. Efter det ska jag möta upp min bästaste vän Erica som jag inte träffat på huuur länge som helst, det är sjukt vad tiden går fort och jag skäms nästan över hur länge sen det var vi sågs.

Hur som helst ska vi ha en liten fotosession är tanken. Senast vi fotade var trots allt för nästan exakt 1 år sedan, och sen dess har vi nog båda utvecklats enormt mycket. Senaste bilden på Erica ser ni ovan. :)

Ni kommer alltså få se massa bilder på alla tre. Helene, Yinnie och Erica. Så snart kommer det bli bombat här i bloggen.
2010-08-27 ♥ 20:51:04

Armband, designat av mig



För en tid sedan fick jag ett mail från Juveliasmycken.se som undrade om jag (samt några andra bloggare) ville designa ett eget smycke som sedan skulle säljas på webbshoppen. Jag blev skitglad då jag redan hade en bild av ett armband i huvudet. Ovan ser ni resultatet, visst är det snyggt? Perfekt för alla kamerafantaster som jag. Haha. Finns i svart och vit.

Just nu är det dessutom kampanjpris på armbandet så det kostar bara 99 kr (ord. pris 149 kr). Så passa på och shoppa ett nu medan kampanjen varar. Klicka här för att komma direkt dit.


Det vita armbandet på tillsammans med ett nitarmband jag köpte på rea för ett tag sen.
2010-08-27 ♥ 17:40:16

Överraskning i brevlådan



Idag damp det ner en överraskning i brevlådan, nämligen en söt ring formad som en kamera som ni kan se ovan. Julia på Juveliasmycken.se var så snäll och skickade den till mig och för mig som är ett kamerafreak så passar det ju perfekt. ;P

Den finns att köpa här för ynka 49 kr. Det finns bara 3 på lager just nu så skynda på om ni vill ha. :)
2010-08-26 ♥ 18:52:07

Favorit i repris


Nikon D200 + Nikon Nikkor AF 80-200/2,8
@ 80mm   f/4    ISO 160    1/500
Häst: MIN Värends Pondus


Idag tänkte jag bjuda på min absoluta favoritbild av Pommen. Tagen Januari 2010. Denna funderar jag på att göra en canvastavla av, en stooor sådan. Dock ska jag höra med Christer först (som kommer göra den) om han tror denna bild kommer bli bra, alltså kvallitetsmässigt och så.

Trots att han ser ut som en pudel är den så jäkla snygg! <3
2010-08-25 ♥ 19:48:21

Midsommar i Fisheye


Bilder tagna av bästaste Zandra...

Minns ni midsommarafton iår? Det gör jag. Jag och Marko drog till stockholm där vi tillbringade midsommarafton hos vår vän Zandra och hennes sambo. Det blev ett trevligt midsommarfirande på en bakgård och lite folk. Dagen därpå, tidigt på morgonen drog jag och Makro vidare till Athen. Lovely!

Zandra och hennes pojkvän är också fotointresserade. På midsommar hade dom med sig sin systemkamera med ett fisheyeobjektiv! Det var en ruskigt rolig leksak om man säger så. Bilderna ovan är tagna med det. Det ser rätt kul ut med förvrängt ansikte. ;P För ni vet väl att jag inte ser ut så som på bilderna. haha. Möjligen den längst ner.

Någon gång om jag får några tusen över ska jag köpa mig ett sådant. Haha.
2010-08-25 ♥ 18:38:23

Om 1 vecka...


... fyller jag år, 22 år för att vara exakt. Tänk vad sjukt snabbt tiden går. Jag börjar bli gammal! Hur som helst tänkte jag dela med mig av min drömönskelista som ligger runt 20 000 kr. :P Man kan ju alltid önska. Haha.

1. Imac!! (alt. en stationär PC lämplig för bildbehandling) Tänk vilken fröjd det skulle va att ha en stationär dator och fixa med bilderna. En riktig dator. Nog för att mina lappis är omformaterad och i nyskick (nästan) men det duger inte för min bildbehandling. En vacker dag ska jag ha en stationär dator. Om det blir om 1 dag eller 2 år får vi se. Någon gång kommer jag köpa de som en present till mig själv.

2. En extern hårdisk. LaCie Desktop USB 1.5TB för att vara exakt. Min nuvarande börjar bli full så jag MÅSTE köpa en ny inom en månad.

3. Objektiv. Tamron 28-75 f/2,8. Som jag suktat efter i 2 år nu tror jag. Jag har ju inget normalzoom, vilket jag är i stort behov av. 50mm passar inte till allt.

4. Bläckpatroner. ALLA är slut i min skrivare, suck. Och dom tar ju slut på ett kick med. Varför ska dom vara så dyra?
2010-08-24 ♥ 18:17:38

Tisdag och regn


Foto: Emma Sandström Modell/Redigering: Jag


Idag har jag jobbat heeela dagen och är nu helt slut/färdig. Ikväll blir det till att fortsätta fixa med prislistor och sådant. Dock är det jobbigaste klart, nämligen bröllopsofferten! Och jag är riktigt nöjd, den blev supersnygg! När jag har köpt färg till skrivaren så kan jag ta kort och visa. :) Det regnar ju ändå bara nu förtiden så man kan lika gärna sitta inne och göra datajobben så kan man gå ut och roa sig sen när det blir sol. Om det blir någon mer sol...

Bjuder på en bild som min vän Emma tog på mig i somras. Se ovan. Gillar den skarpt.
2010-08-23 ♥ 18:53:56

Nostalgi; Fångarna på fortet




Ikväll kommer jag sitta bänkad klockan 20.00 framför tv:n då mitt favoritprogram på tv4 när jag var liten sänds. Nämligen Fångarna på fortet. Det kommer bli en riktig nostalgitripp och jag ser fram emot hur det ser ut i nu-tid. Om de förändrat något osv.

Ska ni kika på det?
Jag har hört att Foki, blondinbella och några andra kända bloggare ska vara med och tävla i ett program. Det måste man ju se. ;P
2010-08-23 ♥ 15:59:15

Sommarbris #2


Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G + Silver Reflexskärm
@ 50mm   f/1,4    ISO 100    1/640
Modell: Sofia S.


Här kommer en till bild på Sofia som vi tog för en vecka sedan nu. Tyvärr blev den konstig i uppladdningen trots att jag sparat i "för web". Färgerna och kontrasten faller bort. Plus att boxen till höger blev randig. Konstigt. Men jag gillar den ändå. :)

Fler bilder kommer så småningom. Jag vet att jag är seg med uppladdning av nya bilder men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. ;P
2010-08-22 ♥ 15:18:37

Falsk fotograf gripen



Källa: Aftonbladet. Läs hela artikeln här.


Jag brukar vanligtvis inte ta upp saker som tidningar skriver i bloggen. Men idag när jag kikade in på aftonbladets hemsida så möttes jag av en artikel som rör oss alla fotoinsatta. En 36-årig man i Växjö/Sölvesborg uppgav sig vara fotograg och lovade en 17-årig tjej en modellkariär, dock ljög han och mördade flickan.

 

Anledningen till att jag tar upp det här i bloggen är att man ska vara OTROLIGT försiktig med vem man gör ett samarbete med, främst kunder/modeller men även fotografen ska vara på sin vakt. Uppger sig någon att ha ett modellföretag/argentur är det mycket enkelt att ta reda på om det stämmer. Be alltid om namn på företaget! Är det första gången du möter fotografen, ta med dig en vän/assistent som kan hjälpa till. Skriv ALLTID avtal. Och bestäm ALLTID träff första gången på en offentlig plats där det finns mycket människor runt omkring, t.ex. vid ett café. Som fotograf kan man alltid be kunden om personuppgifter, namn och adress och ta reda på om dessa stämmer. Om man som kund/modell eller fotograf har några som helst misstankar ska man helt klart avblåsa det hela. Det är extremt viktigt att man känner sig 100% säker.

 

Dock kan man ju inte alltid vara 100% säker, men man kan ju alltid göra vad man kan för att minimera risken för att råka illa ut. Man kan aldrig vara för försiktig.

 

 


Källa: Aftonbladet. Läs hela artikeln här.


Den här 36-åringen nöjde sig nämligen inte bara med ett mord. Tidigare hade han lurat unga tjejer på saljten snyggast.se att han var fotograf och fotograferade underklädes-/ och nakenmodeller och att de gärna fick komma och bli fotograferade hemma hos honom. Han berusade dem och hade samlag med dem. Självklart uppgav han sig vara i en mycket yngre ålder än vad han egentligen var.

 

Snyggast.se vimlar tyvärr av sådana här människor. Om man verkligen vill prova att bli fotograferad ska man gå till en studioatelje där man bor. Om man hör med fotografen finns det stora möjligheter att få göra TFP-jobb. Alltså bli fotograferad gratis mot att fotografen får ha bilderna i sin portfolio eller kanske skyltfönster. Det finns även seriösare sidor så som modellbilder.se som man kan vända sig till, dock får man absolut inte glömma att fortfarande vara mycket försiktig med vem man ger sin tillit till.

2010-08-21 ♥ 21:37:49

Stockholm den 28:e September



Den 28:e September lutar det åt att jag åker till Stockholm. Detta innebär att ni som bor i närheten av Stockholm eller i Stockholmen kan boka in en fotografering med mig denna dag. Dock är antalet fotograferingar begränsat, så det är först till kvarn som gäller. Perfekt att ge i present till dig själv eller någon du tycker om!

PRISERNA ÄR:
Bilderna levereras bearbetade i storlek 2000 px, passar bra för förstoringar upp till 18x24 cm format samt användning på internet. Vid större framkallningar kan efterbeställning ske hos mig.

Paket Brons
- 30 min fotografering utomhus
- 6 redigerade digitala bilder
Pris: 750 kr + moms
.
Paket Silver
- 1 h fotografering utomhus
- 11 redigerade digitala bilder
Pris: 1150 kr + moms
.
Paket Guld
- 1-2 h fotografering utomhus
- 16 digitala bilder
Pris:  1250 kr + moms



PLOCKA IHOP DITT EGET PAKET
:

Fotografering:
Bearbetning och behandling ingår då i priserna.

30 min fotografering - 250 kr + moms
1 h fotografering - 450 kr + moms
1-2 h fotografering - 650 kr + moms

Digitala bilder:
Bilderna levereras bearbetade i storlek 2000 px, passar bra för förstoringar upp till 18x24 cm format samt användning på internet. Vid större framkallningar kan efterbeställning ske hos mig.

1-10 st.             85 kr/st. + moms
Fler än 10 st.     75 kr/st. + moms

Är du intresserad av att bli fotograferad? Skicka då ett mail till [email protected]. Ingen reseersättning tillkommer!

2010-08-21 ♥ 18:16:50

Har du frågor?




Ni är jättemånga som skriver era frågor till mig som kommentarer eller skickar mail. Därför ville jag bara säga chansen är oerhört mycket mindre att jag svarar på dem om ni mailar eller skriver i kommentarsfältet. Använd istället bloggsvarsrutan som finns till vänster i menyn eller längst ner på kommentarssidan. Då garanterar jag att jag svarar så fort jag har tid och möjlighet.

Dessutom har jag 3 bloggsvars-inbjudningar till övers, skulle det vara något intresse om jag lottade ut dem i ett inlägg?
2010-08-21 ♥ 15:30:51

21 Augusti 2010 - Jobbdag



Idag är det en sådan lördag som jag har ägnar åt jobb. Inte mitt vanliga vardagsjobb inom hemservice utan mitt fotograferande. Först bar det iväg på bröllopsfotografering, sedan när jag kom hem så satte jag mig och fixade iordning en ny pärm med alla nya papper. Det blir ju en del, avtal, kopior på fakturor, flygblad, prislistor, visitkort m.m.

Resterande delen av dagen kommer ägnas åt bildredigering och fix med nya prislistor för 2011. Hur ska ni spendera er lördag?
2010-08-20 ♥ 19:12:42

Bröllopssnack


Detaljbild från Jeanna & Johans bröllop...

Nikon D300s + Nikon AF-S 50/1,4G + Närbildsfilter (+1 & +4)
@ 50mm    f/2,5    ISO 100    1/1000

Jag vet att jag inte har visat så mycket bröllopsbilder på sista tiden, men det är för att de flesta brudparen inte valt sina bilder än och att de inte är klara. Samt att några inte vill att jag visar dem. Men jag hoppas på att få kunna visa er några nya snart. :)

Dessutom har jag fått 3 förfrågningar på självaste nyårsafton samt några nästkommande år. Det känns otroligt roligt att det går så bra!

Fast redan imorgon bär det av på bröllop och jag är riktigt taggad. Det ska blir hur roligt som helst.
2010-08-19 ♥ 14:27:43

Nytt? Eller inte?




Jag har starka funderingar på att piffa upp min hemsida, emmabertilsson.com då jag börjar tröttna lite på utseendet. Men främst för att den inte ser perfekt ut i alla webbläsare (vilket jag nyligen fick reda på). Just nu är den byggd med wordpressverkyg. Men jag är verkligen sugen på flash. Vore inte det nice? Eller vanlig hederlig html/CSS.

Dock är det ett problem, jag är värdelös på flash och att koda utanför bloggvärlden. Så om någon är duktig på kodning och vill hjälpa mig lite på traven får denne gärna kontakta mig på [email protected]. Jag vet att det finns måååånga talanger där ute som läser min blogg! Skulle bli evigt tacksam! <3
2010-08-19 ♥ 11:06:30

Jannis möhippa


Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G + Silver reflexskärm
Modell: Janni C. Styling/Hår: Linda B. & Becky


För några veckor sedan kontaktade min kära vän Linda mig och frågade om jag inte möjligen kunde fotografera på Jannis möhippa. Jovisst sa jag och så fick de bli. Det ösregnade den dagen men det gick bra ändå. Bilderna blev underbara. Jannis möhippa hade temat sex and the city och de hade med sig tre ombyten (brudoutfits) som hon skulle fotograferas i.

Mer om Jannis hela möhippa kan ni läsa om hos Linda här och hos Janni här. Jag var ju bara med 1,5 h under fotograferingen, så jag vet inte hur resten av dagen var, men av vad jag har hört så var den fullkomligt perfekt.
2010-08-18 ♥ 21:15:31

Sommarbris #1


Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G + Silver Reflexskärm
@ 50mm   f/1,4    ISO 100    1/640
Modell: Sofia S.


Här är en bild på Sofia från i måndags INNAN och fick plaska i det kalla vattnet och försöka se snygg ut. Det här är min favoritbild. Älskar hennes uttryck. <3
2010-08-18 ♥ 17:37:26

Cold Water


Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G + Silver Reflexskärm
@ 50mm   f/1,8    ISO 100    1/800
Modell: Sofia S.


Här kommer en till bild på finfina Sofia från i förrgår. Detta är min favoritbild, fullkomligt underbar. Älskar färgerna, posen, uttrycket, känslan. Ja, ni förstår nog vad jag menar. Jag har ett extremt fotosug just nu, men tyvärr har jag inte möjlighet att göra mig av med min kreaktivitet så mycket som jag önskade. Men de kommer väl inom sin tid.

Mer bilder kommer nog upp senare, så håll utkik.
2010-08-17 ♥ 17:04:46

Sofia S. #1


Modell: Sofia S.


Bjuder på en bild på Sofia från igår. Gillar den skarpt med den blå/lila nedmättade tonen. Nu är jag rediger trött efter att ha jobbat hela dagen så det blir väl till att göra någon mat till magen. Ha det gott! :)
2010-08-16 ♥ 21:52:25

Sjukt trött


Random bild ur arkivet...

Dagen har gått i ett, först jobb och sedan plåtning. Jag har precis kommit innanför dörren efter att ha tillbringat kvällen/eftermiddag på stranden med Sofia. Det blev många sjukt fina bilder. Det gillas. Nu blir det att dra ner till tvättstugan, sedan blir det sova.

Bilder kommer förmodligen poppa upp under morgondagen. Så håll utkik! :)
2010-08-15 ♥ 20:44:02

Flytt?

Jag har starka funderingar på att flytta tillbaka min blogg till wordpress, igen. Varför? Jo, för att jag börjar bli less på blogg.se. Igen. Dock är inget bestämt, men jag tänkte höra hur många av er som följer med och fortsätter läsa min blogg om jag byter tillbaka?
2010-08-15 ♥ 13:55:26

Rix FM Festival 2010, Karlstad - Love Generation




Nu var det snart en månad sedan som Rix FM festival var här i Kalrstad. Den 22 Juli för att vara exakt. Jag har fortfarande 2 artister (förutom de ovan) som jag inte har visat, men de kommer. I promise. Ovan ser ni Love Generation, jag hade väldigt bra sikt vid detta uppträdande så det blev en mängd bra bilder. :)

Tyvärr så försämrades ju färger och kontrast vid uppladdningen, men ni får tänka er att det är bättre färger och kontrast.

Någon som gillar Love Generation?
2010-08-14 ♥ 23:34:33

Kvällspyssel




Jag fick ett ryck såhär på kvällskvisten och rotade fram pärlplattor + pärlor. Finns ju hur många ställen som helst som man kan köpa coola pärlhalsband, så jag tänkte göra mina egna. Se ovan. Dock saknas kedjor som ska inhandlas när jag får pengar över. :) Någon mer som gillar att leka med pärlor?

Slutgiltiga resultatet kommer, I promise.
2010-08-14 ♥ 16:29:57

Julia #3




Bjuder på ännu en bild av bedårande Julia. Älskar den här bilden även fall hon inte skrattar. :) Jag tycker att den är otroligt härlig ändå.

För övrigt så har jag redigerat klart alla mina bilder från Greklandsresan nu, det blev 177 bilder. Alla kommer ni såklart inte få se. Men några till förhoppningsvis. :)

På måndag ska jag och Sofia plåta igen, tema får ni se vad det blir.
2010-08-13 ♥ 12:44:20

Julia #2




Tänkte bjuda på en till bild av söta Julia som ni kan se ovan. Hon är inte gammal den lilla parveln så hon kan bara ligga på rygg och mage. :) Tur att det var igår som fotograferingen var för idag är det riktigt busväder med regn ute. Dock ska jag ge mig ut i det ändå, igen. Annars blir min kära lilla ponny ledsen.

På återseende...
2010-08-12 ♥ 19:20:11

Julia #1




Fotade som sagt en liten skönhet idag vid namn Julia. Julia var inte på smilehumör idag men några smile fick jag med på bild iaf. Ovan ser ni den första bilden på den lilla sötnosen. Visst har hon bedårande ögonfärg? :)

Fler bilder kommer, I promise!
2010-08-12 ♥ 15:57:00

Min datorskärm...




.... just nu! Jag håller på och laddar in bilderna på lilla Julia som jag nyss har fotat. Om jag inte drar iväg och tränar sedan så lär det bli att redigera massor av bilder. Längtar! Dock var inte Julia på sitt bästa humör idag, men man kan inte alltid vara det. Söt som socker är hon i vilket fall som helst.

Och jag kan även glädja er att mamma till Julia tillåter mig att visa upp bilderna här i bloggen. :) Så håll utkik!
2010-08-11 ♥ 19:53:32

Skogsflickan


Modell: Sofia S. Utrustning: Nikon D300s + Nikon AF-S 50/1,4G

Jag har lite brist på nya bilder då jag inte gjort någon seriös fotosession sen några veckor tillbaka. Fototräffen var den senaste tror jag, om man bortser från kunder då. Kunders bilder kommer upp om de accepterar det. Än så länge har dom inte valt än.

Hur som helst, jag grävde lite i arkivet och hittade denna på min vän Sofia från i våras. Tycker den är underbart vacker. Gillar att färgerna är nedmättade, det speglar det lite drömska/sorgsna känslan jag får.

Imorgon blir det andra bullar, då ska jag fota en bebis faktiskt! Ska bli riktigt kul då det blir den första bebisen jag fotar (om man inte räknar med när den är i magen då). Jag ser fram emot detta något oerhört! Håll tummarna för att det inte regnar! Och ja, bilder lär ni få se. :)
2010-08-10 ♥ 14:29:50

Hur jag redigerar mina bilder i färg

Ni är mååånga som vill se redigeringstips samt mer kameratips. Och en tjej vid namn Emma har frågat efter redigeringsvideo i färg hur länge som helst. Idag tänkte jag visa er det. Jag har ju publicerat en video hur jag redigerar i svartvitt tidigare, idag blir det färg. Se nedan.



Jag använder mig av Adobe Photoshop CS5 Extended (64 bit), det har inbyggt Camera Raw lik som CS4. Tidigare versioner (CS 1-3) behöver Camera RAW plug-in för att kunna fungera. Jag fotograferar alla mina bilder i Camera RAW, kollar på de oredigerade i Adobe Bridge, öppnar dem i Camera Raw och grundredigerar även där. Sedan finredigerar jag i Photoshop.

Jag tog en bild på mig eftersom jag inte vet om de modeller jag fotat vill visas oredigerade. För mig kvittar det iaf, jag är ju jag. Nedan ser ni slutresultatet som jag sparade i videon. Bilden är fotad av min vän Sofia S. med min kamerautrustning, det är även jag som ställt in inställningar och gjort redigering.



Jag spelade inte in videon med något ljud där jag pratar då gubbarna här hemma (Thommy och Marko) sitter och spelar TV-spel. Nästa gång kanske jag är snäll nog och pratar med. :P För nu är det som så att jag har en testversion av ett inspelningsprogram i 30 dagar, så nu får ni önska vad ni vill se för redigeringsvideos. Är det något speciellt ni vill se? Ta chansen nu och "önska" medan jag har tillgång till inspelning av dataskärm.

Hoppas att videon gav er något?!. :)
2010-08-09 ♥ 19:15:24

Önskeinlägg

Det har ju kommit en hel del nya läsare vilket jag tycker är jätteskoj! Och för att göra bloggen ännu bättre tänkte jag höra med er vad ni vill läsa/se mer av? Är det något speciellt? Ta chansen nu och önska vad du tycker att ett inlägg ska innehålla.

Skriv ditt förslag som en kommentar till detta inlägg. Det kan vara allt från min vardag till någon typ av redigeringstips eller något helt annat.
2010-08-09 ♥ 16:54:33

Dekorerad/Smaksatt olivolja



Thommy är då inte bara ett geni på datorer utan även sjuuukt duktig inom matlagning, vilket kanske är bra med tanke på att jag inte ens kan rosta bröd längre. [Läs mer om det här.] Skämt åsido. Fast att Thommy är sjuukt duktig på matlagning går inte att förneka iaf. Hur som helst så gav han oss tipset att smaksätta/dekorera olivoljorna i köket med Chili, vitlök, salt och persilja.

Den oljan med Chili, salt och vitlök i ska man använda för kött medan den andra med persilja och salt ska man använda till fisk. Snabb och enkel huvudkryddning eller vad man ska säga, plud att det ser sjuuukt fint ut i köket!

Ni borde också göra så, det är verkligen ett lyft. Bara att skrapa av ettiketterna med ett raktblad. :)
2010-08-09 ♥ 11:09:12

Ny dator! Nästan..


Skärmdump på mitt tomma och fina skrivbord. Normalt sett brukar det va överfullt med bloggbilder....

Thommy, vår gäst som snart varit här i 2 veckor, är ett geni på datorer. Jag berättade mina allvarliga problem med min supersega och hopplösa dator (som egentligen ska vara en väldigt bra dator tydligen), Thommy var då så snäll och försökte fixa problemen. Dock visade det sig att datorn var mer hopplös än vad han trodde, han hade aldrig beskådat en dator i ett sådant gräsligt skick. Över 1000 systemfel var det t.ex. Så det slutade i omformatering. Nu har jag Windows 7. Och datorn är nyrensad och supersnabb.


Skärmdump på mitt älskade Photoshop CS5. Bilden är en Sneak Peek från ett bröllop i sommar jag inte berättat om.

I och med omformateringen så var alla program tvugna att ominstalleras. Så nu har jag Adobe photoshop CS 5. Vilket innebär lycka på hög nivå! :D Dock har jag inte hunnit testa alla finesser än då jag snart ska iväg och jobba, men när jag gjort det kanske jag lägger ut ett litet filmklipp vad man kan göra. :)

Kort och gott, jag har en ny dator i princip. Helt plötsligt går photoshop skitsnabbt! Precis så som det ska göra. Så hedan efter kommer mina datorarbeten gå såå mycket snabbare också. Love it!

Snart lutar det även åt en ny dator, en statiöner,  i september om jag har tur! Men nu är dock frågan, Imac eller PC? Jag är fortfarande tveksam...
2010-08-08 ♥ 16:48:22

Domo Kun




Ni va en del som tyckte att "gosedjuret i soffan" va sjukt söt/rolig när jag visade bilderna på tavellisterna. Så jag tänkte visa en närbild på "gosedjuret" och berätta lite om det. Gosedjuret är en japansk TV-figur vid namn Domo Kun som Marko köpte i USA när han var där och hälsade på sin bror som jobbade (läs spelade hocky) där då.

Här kan ni se episode 1-3 med Domo Kun:

2010-08-07 ♥ 11:15:44

Jag kan inte ens rosta bröd....


Dom minst sagt grillade bröden som var nära på att skapa en brand...


... utan att det nästan ska börja brinna. Det tyder en del om mina matlagningskunskaper va? ;P Skämt åsido. Men det förstnämnda är sant att det nästan började brinna. Hur lyckas jag med det då undrar du säkert? Jo, jag stoppar i brödet i brödrosten, går därifrån och pysslar med något annat. 3 minuter går fort. Dock ska ju en normal brödrost pluppa upp brödet när det är klart vilket denna alltid gjort. Men inte denna gång, precis denns gång där jag glömmer av att jag stoppat i brödet. Vad tror ni händer efter ca 10 min? Jo, en stooooooor rökpenlare stiger upp från brödrosten och hela köket är rökfyllt, såg inte ens taket...

Jag sprang in, hostade som fan och drog ur kontakten samt tänkte; "PUH! Tur att det inte började brinna iaf." Men det var nog nästa steg.

Jag öppna köksfönstert och satte på fläkten, sedan stängde jag dörren till köket och öppnade resterande fönster & dörrar till lägenheten. Min enda tanke som va i huvudet då var att brandlarmet inte fick gå. Det måste ha sett konstigt ut för grannarna när det strömmade ut rök från lägenheten precis som vis brand. Jag är förvånad att ingen ringde brandkåren/polisen. Men de såg väl inget med tanke på att klockan nästan var halv 3 på natten vid den tidpunkten.

Nu idag när all rök är borta luktar det apa i hela lägenheten. Speciellt i köket. Så denna dag kommer ägnas åt att sanera hela skiten med speciellt medel för rökskador.

Tror ni jag vågar rosta bröd något mer efter det här? Svar NEJ! Tänk om det hade börjat brinna och hela vårt hem stod i lågor? Då skulle en mardröm blivit till verklighet. Alla våra saker, minnen, m.m. puts väck. Brr, ryser vid tanken. Men nu slutade det ju lyckligt, iaf denna gång. Jag hade änglavakt! <3
2010-08-06 ♥ 17:22:55

Fredagsfix i vardagsrummet




Idag har jag, Marko och Thommy städat samt skruvat upp tavellisterna som har legat orörda allt för länge. Ovan ser ni resultatet av tavellisterna i vardagsrummet. Riktigt nice om du frågar mig. På den övre hyllan ser ni 3 av Markos LP-skivor. På den undre hyllan ser ni finska Lordi-color från när Lordi vann Eurovision, Lordi Dvd:n som jag och Marko är med i, en av Markos LP-skivor och en The Kristet Utseende dvd-box.

Jag har inga snygga LP-skivor, än. Men när jag skaffat det ska iaf minst 1 LP bytas ut. Jag vill ju ha min musik med på hyllan. ;)

Tavlan är ett personligt brev från ett av mitt och Markos favoritband som Marko har ramat in. Jag har ett brev från bandet Dreamtale inramat som ligger hemma hos mina föräldrar. Jag kanske ska ta med det och sätta upp också. ;)

Nå, vad tycker ni? Visst blev det snyggt? :)

P.S. Ignorera det mindre städade soffbordet. Jag orkade inte flytta på grejerna innan jag tog bilderna. Haha.
2010-08-05 ♥ 17:38:24

58 000 fans firas med 20% rabatt & tävling


Nu har Elf cosmetics nått 58 000 fans på facebook. Detta firas med 20% rabatt på hela sortimentet. Ange bara koden ELFTWENTYEU i kassan. Gäller fram till fredag den 6/8 kl. 10.00. Ett kanonerbjudande!

Här i min blogg firas det såklart också med en tävling! En lycklig läsare vinner 1 valfritt mineral blush, 1 Nail Polish Dezert Haze och 1 valfri Minty lip gloss.

Såhär gör du för att vara med och tävla:
Skapar ett nytt inlägg där du skriver om tävlingen samt länkar till det här inlägget, E.L.F. cosmetics hemsida och min startsida. Ni ska också skriva om ert bästa skönhetstips, det kan vara allt från det skönhetssömn till mirakelprodukter. Den med bäst/intressantaste skönhetstips vinner tävlingen. Glöm dock inte att skicka länken till ditt skrivna tävlingsinlägg som en kommentar till detta inlägg.

Vinnare koras den 14 Augusi kl. 19.00. Har du frågor, ställ dem som en kommentar till detta inlägg. Lycka till nu!
2010-08-05 ♥ 16:42:44

Ur arkivet


Modell: Sofia S. Utrustning: Nikon D300s + Nikon AF-S 50/1,4G Inställningar: ISO 100 + f/2 + s1/1000


För någon dag sedan grävde jag lite i mina bildmappar och hittade denna bild på Soffan som jag redigerade. Tycker den blev jättefin. Dock vet jag inte om jag gillar nedmättad eller svartvit bäst. Vilken föredrar du? Bilden är tagen i samband med motljusbilderna vid vattnet. Alltså för ett tag sedan.

Ni är en del som vill att jag ska skriva utrustning jag har använt till bilderna samt inställningar. Visst kan jag göra det ibland, dock tycker inte jag inställningar spelar någon roll eftersom det är olika inställningar för varje gång. Skulle jag gå tillbaka till samma plats idag t.ex. så skulle det bli helt andra inställningar då ljuset är heeelt annorlunda. Hajar ni? :P

På tal om inget, jag (läs alla här i mitt bostadsområde) är vattenlösa. Mindre kul om man säger så... Ska vi gissa på när vattnet kommer tillbaka? Jag tippar på 17.30.

Och föresten, ikväll dyker det upp en superkul överraskning till er läsare så håll utkik!
2010-08-04 ♥ 20:53:42

Till utställning



Min och Sandras session vid stranden kom till utställning på modellbilder.se! Wohoo! Det är min första utställning där. För er som inte vet vad det är så kommer de bästa sessionerna dit enligt andra medlemars röster. Eller hur man ska förklara det hela.

Klicka här för att komma till vår session, där kan ni även läsa vad andra kommenterat. :)
2010-08-04 ♥ 18:35:31

Summerlove #2


Modell: Sandra Asp Hår/MakeUp: Sandra Asp Foto: Jag
Utrustning: Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G

Här ser ni den sista bilden från temat vid stranden med Sandra. Det blev inte fler än 3 färdiga bilder, men tre starka sådana. Den ni ser ovan är nog min personliga favorit. Vilken är din? De andra två kan du se här.
2010-08-03 ♥ 18:46:58

Sneak Peek på dagens post



Idag kom det två roliga paket med posten. Det ena, som ni ser ovan, har jag sett fram emot väldigt mycket. Dock är det lite hemligt än så länge, så ni får inte se hela grejen. ;) Men ni kan ju alltid gissa vad det är, så vad tror ni? Sedan när allt är klart så kommer ni få se allt! I Promise. Jag älskar det iaf, så mycket kan jag säga. Tack Julia för att du ger mig möjligheten! <3
2010-08-02 ♥ 17:03:13

Beauty


Modell: Sandra Asp Hår/MakeUp: Sandra Asp Foto: Jag
Utrustning: Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G

Här ovan ser ni det tredje och sista temat med Sandra för denna gång. Det blev 2 helt otroligt vackra bilder och jag är hur nöjd som helst med, de tillhör nog mina favoritbilder av alla modellbilder jag tagit genom tiderna. :)

Vad tycker ni om dem?
2010-08-01 ♥ 13:28:14

Tjuvtitt



Tänkte visa er en liten tjuvkik på Thommys målning som ska sitta i vår tv-bänk. Ni vet de där vita luckorna. De är långt ifrån klart men ni ser ju temat. Fulsnygga gubbar. Det kommer bli awesome. Färdiga resultatet får ni se när allt är på plats.