2010-06-30 ♥ 21:18:44

Macro


Canon EOS 5D Mark II
Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

Jag hade nästan glömt hur roligt det är att fota macro innan jag gjorde det i söndags. Måste definitivt göras oftare! Det krävs dock en del tålamod (speciellt om man som jag envisas att fota macro handhållet med manuell fokus även när det blåser).

I söndags lyckades jag dessutom sitta i så obekväma ställningar att min rygg tillslut sa ifrån. Men när jag tänker efter är det nog mer ovanligt jag intar en normal position när jag fotograferar. Jag tänker nästan aldrig på hur jag står, sitter, eller ligger - Det kallas att leva sig in i fotograferingen;)

/Sara
2010-06-30 ♥ 19:09:00

Marilyn MonroeSprang förbi en old-style-musikbutik (härligt ord va?) här om dagen. De sålde mest en massa LP, även en viss del CD men dessutom mycket bilder och annat random stuff som har en känsla som för oss ett par decennier bakåt i tiden. Själv har jag aldrig gått in i denna butik, men jag har på sistone intresserat mig för den analoga fotograferingen men även stilen på fotograferandet från mitten av 1900-talet. Vad passar inte då bättre att köpa några exemplar av dessa foton? Jag nöjde mig med de fyra korten ovan som bara kostade 9:- styck, grymt bra pris! Frågan är ju bara hur man ska använda dem.

I efterhand så undrar jag varför jag valde den där bilden på hunden, den ser så ful ut stirrandes där mitt i bilden. Inte för att hunden är ful, men ja ni fattar... Dessutom så passar den kanske inte ihop med de andra bilderna. Aja!

Som tidigare sagt vet jag inte var jag ska ha dem, så ni få gärna komma med tips! Vore ju synd om de bara fick ligga och damma... :)
2010-06-29 ♥ 20:30:01

Vem är Sara?

En midsommrig Sara in action. Filmad med Canon 5D Mark II + Canon EF 50/1,4 USM.

 

Sara Sjöström heter jag, är 20 år och bosatt i en mysig etta i Skellefteå (Västerbottens län) tillsammans med min pratglada undulat Louie. Vanligtvis driver jag bloggen santapola.blogg.se, men har nu fått äran att även blogga här medan Emma är ute och reser vilket blir en rolig utmaning! Att jag dessutom får göra det tillsammans med min vän Sebastian känns tryggt, jag är övertygad om att vi kommer vara bästa teamet ;)

Jag har sedan några år tillbaka ett stort intresse för fotografering och har på senare tid även fått ett växande intresse för det audiovisuella skapandet (en kombination av rörlig bild och ljud). När det kommer till det sistnämnda är det dock inga direkt genomtänkta eller speciellt seriösa produktioner jag gjort hittils, utan det har mest handlat om knasiga bjuda-på-sig-själv-videos. Men nu när jag har möjlighet att filma med mitt nya kamerahus (Canon 5D Mark II) har jag planer på att göra något mer genomtänkt så fort jag får tid för det :)

Eftersom jag måste göra allt hushållsarbete själv (Louie lever lyxliv han) och för tillfället går en serviceutbildning på heltid får jag inte så mycket tid över till roligare saker som att fota och blogga, men jag ska göra mitt bästa och försöka ta vara på de kvarstående dagarna som jag har möjligheten att gästblogga här!

När det kommer till mina gästinlägg så är min plan att jag ska bjuda på främst bilder, men även någon video toppat med lite lakritsströssel (text). Nu är det så att jag har ingen direkt erfarenhet av att gästblogga, så ni får hojta till ifall jag hamnar på skumma villovägar ;)

Jamen då kör vi!
2010-06-29 ♥ 19:11:25

Redhead Nº2Canon EOS 5D Mark II
Canon EF 50mm f/1.4 USM


Här är ytterligare två bilder från den väldigt givande sessionen med Julia. Jag vet inte hur många gånger vi försökte med att ta den högra bilden, de två assistenterna skulle kasta löv och hålla reflexskärmen samtidigt. Det blåste lite lätt och modellen fick nästan aldrig några löv på sig - och när hon fick det kom de mitt framför ansiktet! Gud ville det vill säga inte att vi skulle fota den bilden... Till slut fick jag redigera ihop två stycken exakt likadana bilder med den enda skillnaden på lövens placering. Resultatet - helt klart godkänt. :)

Är det bara jag som tycker att hennes hår ser såhär blodrött ut? Man vill liksom dra lite i det (haha misstolka inte....!).
2010-06-28 ♥ 22:50:57

Sara här!


På den andra gästbloggarens längtan tappar jag härmed oskulden som gästbloggare här på gilraen.blogg.se (du kan nu andas ut Sebastian)!

Anledningen till varför jag inte tagit tillfället att gästblogga förrän nu är inget mer komplicerat än att jag lidit av stress och tidsbrist (+ möjligen en gnutta långsamhet). Men bortsett från det har jag haft en ovanligt festlig helg med både midsommarfirande och hela två födelsedagar ;)

En presentation av mig som gästbloggare dyker upp imorgon, missa inte det!

 

2010-06-28 ♥ 20:25:45

Redhead Nº1Canon EOS 5D Mark II
Canon EF 50mm f/1.4 USM


På bilderna ser vi Julia med det fantastiskt röda svallet och de är fotograferade speciellt för min portfolio (som för övrigt kommer publiceras senare i sommar...). Julia som inte hade någon erfarenhet av modellande alls skötte sitt jobb över förväntan och sämre blir det ju inte heller med bra assistenter och fina miljöer. En lyckad fotosession helt enkelt!
2010-06-27 ♥ 21:38:55

Badareberget Nº1Canon EOS 5D Mark II
Canon EF 50mm f/1.4 USM


För mig som nyss har gått ut nian är det verkligen skönt med sommarlovet och dess lediga dagar.

Ack som man har längtat under alla nationella prov och MVG-uppgifter! Jag avskyr att planera, samtidigt som jag gör det väldigt ofta. Det är det som är så skönt med sommarlovet, att mestadels kunna spontanåka till stan, vara med vänner när som helst eller dra till stranden. Dessutom har jag nu tid att använda min kamera och kunna fotografera mycket oftare än innan.

Bilden ovanför fotade jag här om dagen vid en liten plats som heter Badareberget.
Det är en liten bergplats vid den rätt stora och mångfaldiga sjön Glottern som har ett dussin med stränder och badplatser. Tanken var att ha en fotosession på cirka 1½ timme, men det var ju ett skämt jämfört med hur lång tid vi spenderade vid sjön. Tre och en halv timme tog det och det blev en extrem tidsbrist på slutet när solen höll på att gå ner (syns på andra bilden bakom Emelie). Något jag kan lägga till är att jag var i vattnet konstant, så när fotograferingen var slut var det bara att cykla så fort man kunde hem till närmaste varma dusch. Tack och lov är det nerförsbacke från Badareberget!
2010-06-27 ♥ 11:58:29

Vem är Sebastian?

Jag heter Sebastian Eriksson och bor (som ni kunnat läsa) i Norrköping, Östergötland. Den 19 augusti fyller jag sexton år och börjar veckan efter(?) på Samhäll/Media @ Kungsgårdsgymnasiet. Varför jag har valt det är för att jag tycker om att arbeta med både foto, ljud och text samtidigt som jag vill ha en utbildning som ger mig en lagom bred grund inför framtiden. :)

Vissa bloggläsare här kommer nog kunna känna igen mig som "Sabbaa", han som tidigare bloggare för en relativt stor fotoblogg. Den la jag ner på grund av en blandad kompott av ointresse och tidsbrist. Nu för cirka en månad sen fick jag förfrågan att vara en gästbloggare här hos Emma och såklart tackade jag ja till det! Nu tar jag mig tillfället i akt för att än en gång vara lite aktiv i denna bloggvärld. Jag kommer nog inte skapa några rubriker som Kissie, och inte heller blogga om Hello Kitty.

Jag däremot kommer att satsa på att bland mycket annat visa upp lite bilder med en tillsats av en gnutta av ord. Adderar du en skvätt vardag så får ni nog fram det receptet jag tänker köra på de kommande 10 dagarna.

Och till sist
- hoppas ni kommer trivas med mig som en av gästbloggararna!


Det här med självporträtt är inte riktigt min grej haha...
2010-06-25 ♥ 08:44:46

Snabbvisit innan midsommarfirande!Hey bloggen!
Jag (Sebastian) gör en liten snabbvisit här vid tangentbordet för att inleda mitt och Saras gästbloggeri under tiden som Emma njuter nere i Grekland. Emma är dock inte den enda som ska fira och ha sig utan den större delen av Sverige kommer idag och under helgen ge sig av för att träffa släkt och/eller vänner. Just av den anledningen tänker jag önska er läsare en "Glad Midsommar" och hoppas ni får en bra helg utan det typiska midsommarregnet. Det ser lovande ut på mitt håll från Norrköping, redan nu soligt och skulle tippa på att det blir över +20ºC ute idag för mig (bara för det lär det väl bli värdens vräkregn sedan, haha!).

Men detta lite snabba inlägg vill jag dessutom tillägna lite åt den andra gästbloggaren Sara som fyller 20 år idag! Hon lever - hurra, hurra, hurra, hurra...!
2010-06-24 ♥ 20:46:29

Imorgon drar jag...
... till Athen!!! Jag har fortfarande saker att packa, så egentligen har jag inte tid att blogga. Men jag måste ju ändå säga Hej då till mina kära läsare innan jag drar. :) Imorgon runt 12 går tåget till Stockholm. Där kommer vi att fira midsommar med kär och gammal vän Zandra. Lördag morgon drar vi vidare med flyg till finland där vi byter flyg. Det ska bli så fantastiskt underbart, senast jag var utomlands var för 5 år sedan tror jag. Så nu är jag taggad.

Men ni behöver inte gråta, Sara Sjöström (Santapola) och Sebastian Eriksson (Sabbaa) har lovat att hålla bloggen vid liv medan jag är borta. Dessutom fick jag nyss veta att vi kommer ha internet på rummet där nere. Så jag kanske gör någon liten uppdatering. Men det huvudsak lämnar jag bloggen i Saras och Sebbes händer. Så nu får ni vara snälla mot dem. ;)

Om inte annat får ni bereda er på en extrem bildbomb den 6 Juli när jag åter är hemma igen. Till dess får ni ha en sjukt bra midsommar! Haj do!
2010-06-23 ♥ 20:31:15

Sofia S. från fototräffen


Modell: Sofia S. Foto: Jag


Visar en bild på Sofia som omväxling. Det var ju ett tag sedan ni såg henne på bild här i bloggen. Bilden är tagen från min och linas fototräff för 2 veckor sedan. Jag gillar den i både svartvit och färg men den i färg är nog snäppet snyggare. Vad tycker ni?

Imorgon blir det jobb, lämna misse hos föräldrarna, åka till stallet samt ev. fota Linda Blom och hennes vän Sara. Om jag hinner. Annars får det bli efter att jag kommit hem från Athen.
2010-06-22 ♥ 21:29:43

Felicia O. #3


Modell: Felicia O. Foto: Jag


Bjuder på en till bild av Felicia från fototräffen för någon vecka sedan. Gillar den här bilden mycket då den ser väldigt drömmande ut. Drömmande om något lyckligt. Håller ni inte med?

För övrigt så kliar det ganska mycket i fingrarna att få fotografera modellbilder igen. Det var ju ett tag sen sist. Men det lär nog dröja någon vecka till för på fredag drar jag till Stockholm med min sambo. Där ska vi tillbringa midsommar hos en kär gammal vän vid namn Zandra innan vi sätter oss på flyget till Athen. Under den resan lovar jag er sjukt mycket bilder! Hur ska ni fira er midsommar?

2010-06-22 ♥ 21:02:53

Fråga mig?

Ni är en hel del som ställer frågor till mig via kommentarer här ibloggen. Det är jättekul och jag svarar gärna på dem. Men jag ser hellre att ni ställer dem i min frågebox som ni hittar i sidomenyn eller längst ner under där man ska kommentera.

Och för er som själva vill ha en frågelåda så måste man bli inbjuden av någon. Därför tänkte jag (om intresse finns) att jag lottar ut 3 inbjudningar i framtiden. Vad säger ni om det?
2010-06-21 ♥ 21:13:05

Veckans blogg?

Jag har haft lite funderingar på att ha någon form av veckans blogg/månadens bloggtävlingar. Dock vet jag inte om det skulle uppskattas av er. Så jag tänkte höra mig lite för innan jag startar något.

Tycker du det skulle vara roligt? Och isf, veckans blogg eller månadens blogg? Kom gärna med era åsikter, och även om ni har några förslag på annat. :)
2010-06-21 ♥ 17:43:03

Lugn, jag lever!

 

Det blev ingen uppdatering i helgen trots allt. Det var för mycket att göra och jag har varit sjukt trött sen i lördags natt. Resan var kort och gott superkul. Jag hade inte med mig någon kamera iaf, men jag kanske kan visa lite bilder senare som andra tagit.

 

Om 30 min ska jag iväg och träna. Sen blir det äta och sova. Imorgon är jag ledig med undantag av en gräsklippning vilket ska bli sjukt skönt!

 

Uppdaterar senare. Ciao!

2010-06-18 ♥ 20:34:35

Felicia O. #2


Modell: Felicia O. Foto: Jag


Här har vi då en till bild på Felicia i två olika versioner. Jag älskar den även om blicken känns lite tom, men jag tycker det passar in i bilden. Som vanligt har jag beslutsångest vilken version jag gillar bäst. Nedmättad eller inte?

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka iväg på kryssning med mina jobbkompisar! WOHOO! Kameran kommer att följa med också (Nikon D40). Så bilder lär det bli. :) Vi får se om jag hinner blogga något på morgonen. Annars gör jag nog någon uppdatering på bussen/båten.

Ha det gott!
2010-06-18 ♥ 16:06:05

Osis+ - Hårets bästa vän?
Igår tror jag det var kom det ett paket hem till mig innehållande 2 osisprodukter (Flatliner värmeskydd och 4-Play moulding cream). I onsdags när jag var förbi Linda på hennes jobb fick jag med mig hem min favoritvolymprodukt (även kallat mirakelpudret) Dust it.

- Flatliner är till för att skydda håret när man plattar det. Tål hela 200 grader.
- 4-Play moulding cream är som ett flytande vax men ändå inte, perfekt för att hålla luggen på plats.
- Dust it gnuggar man in i hårbotten och det blir en megavolym, min favoritprodukt. <3
2010-06-17 ♥ 21:21:33

Felix i ett nötskal


Foto: Jag


Minns ni mina nya träningsskor jag köpte förra veckan? Det var inte bara jag som gillade mitt skoköp, Felix också. Direkt när jag kom hem och provade skorna så la sig Felix bums i lådan (se ovan).  Där ligger han timme ut och timme in, dag för dag, vecka för vecka. Han brukar även knöla ner hela huvudet i kartongen också, knäppboll. Hur kan en kartong vara så skön att ligga i när han har en egen jätteskön korg med massa filtar i?

Ni som följt min blogg ett bra tag vet vid det här laget att Felix har en förkärlek till skokartonger och icapåsar på golvet. Helst mitt i vardagsrummet. Storlek spelar ingen roll. Flyttlådor går också bra. :P
2010-06-17 ♥ 19:53:22

Sunshine #3


Foto: Sofia S. Modell/Redigering: Jag


Bjuder på en till motljusbild som Sofia tog på mig med min kamera härom veckan. Love it. Fick en fråga om vilket objektiv som används vid denna fotografering. Svaret är Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G. Samma objektiv som till alla mina övriga porträttbilder.

Jag längtar supermycket till vår Athen-resa och måste shoppa på mig lite fler minneskort. 16 gb tänkte jag. Då kommer jag totalt ha med 36 gb. Det borde ju räcka? Ni anar inte hur mycke skoj saker vi ska göra, bl. a. ska jag gå på min första openair-biograf någonsin!!

Jag har dock fortfarande extrem beslutsångest för vilken systemkamera jag ska ta med. Nikon D40, D200 eller D300s? Det är frågan. Just nu lutar det åt D200 då jag känner mig sjukt handikappad med D40 nu när jag är van vid semiproffs.
2010-06-16 ♥ 19:32:32

Halva veckan har gått


Foto: Sofia S. Modell/Redigering: Jag


Idag har det varit fullt ös, igen. En utav mina jobbigaste dagar i månaden. Så nu är jag helt slut. Imorgon är det inte riktigt lika intensivt. Jag har en långlunch och eftersom Pommen är borta på Åsen med Anna så tänkte jag unna mig några timmar i solen mitt på dagen. Ska bli gött.

Förut så va jag förbi minomin där min goda vän Linda jobbar. Jag hoppades att det var hon som stod i kassan idag och visst var det så, alltid lika kul att träffa henne men dock är det allt för sällan vi verkligen ses. Nu får vi skärpa oss på allvar bruden! ;)

Och vet ni vad det bästa är? Om 9 dagar börjar min första riktiga semester sedan 4 år tillbaka. Och då bär det av till ATEN, GREKLAND! :D
2010-06-15 ♥ 20:38:00

Fullt ös, medvetslös


Foto: Sofia S. Modell/Redigering: Jag


Idag har jag varit i full gång som vanligt. Nu när det är sommarvärme så måste man verkligen hälla i sig vatten för att inte stupa. Något jag har slarvat mig idag och fick lida av, blodsockerfall bl. a. Usch. Direkt när jag kom hem så var det bara att bege sig iväg igen för att träna. Nu när jag är hemma och bänkat mig framför "fula betty" känns det riktigt skönt. Så som dagar ska kännas. Imorgon är det nämligen fullt ös igen, så nu är det bara att ladda batterierna.

Bilden ovan har Soffan tagit på mig för 2 veckor sedan. Love it! Vad tycker ni? Vi får se när jag får styr på lite fler bilder från fototräffen ihelgen. Tyvärr så är ju tiden knapp. :(
2010-06-14 ♥ 19:22:10

Felicia O.


Modell: Felicia O. Foto: Jag


Jag passade på att knäppa några bilder på Felicia under fototräffen då det var ett nytt ansikte för min kamera. :) Dock har jag inte hunnit gå igenom alla bilder än så jag slänger upp de bästa senare. Här är iaf ett vanligt porträtt, sockersött leende.

Felicia (och Sofia) var för övrigt sjukt duktiga som pallade av att bli fotade av så många samtidigt. Samt variera poser och allt möjligt! Själv skulle jag ha tröttnat efter 15 min max. Haha.

Fler BTS-bilder ligger uppe på min facebook, så ni kan kika på dem där om ni vill. Man behöver inte vara vän med mig för att se. :)
2010-06-13 ♥ 20:49:56

Fototräffen
Idag ägde min och Linas fototräff rum. Vi blev några stycken trots allt och vi hade riktigt trevligt. Jag tror och hoppas att alla var nöjda med dagen. :) Ovan ser ni ett helt gäng med BTS-bilder. Sofia och Felicia fick agera modeller för dagen medan de övriga fotade loss.
2010-06-12 ♥ 18:28:21

iMac <3Just nu sitter jag och dreglar över en iMac. Gud vad jag längtar till den dag då jag klickar hem en egen. Tänk att få ha denna skönhet som redigeringsdator? Sist jag pillade med mina egna bilder på en sådan här blev jag helt kär. Dock måste jag ju skaffa mig ett skrivbord + stol först, annars blir de ju svårt. ;)

Jag är verkligen i behov av en ny dator då min nuvarande laptop som har några år på nacken verkligen inte lämpar sig för bildbehandling. Som de ser ut nu måste jag gissa mig till rätt färger vilket inte är så himla bra. Men jag har ju lärt mig hur jag ska få det resultat jag strävar efter.

Någon av er som har en imac som bildbehandlingsdator?
2010-06-12 ♥ 16:06:40

Crossen och Pommen
Idag tog jag som sagt med mig kameran och fotade lite bland smörblommorna. Det blåste sjukt mycket och började även regna efter ett tag. Så jag fick aldrig riktigt den där somriga känslan. Vi får se om den åker med igen senare i veckan.

Jag bjuder iaf på två bilder från idag. På övre bilden ser ni Pommens hagkompis Crossen och den undre självaste Pommen. Han är alltid snygg min häst! <3
2010-06-11 ♥ 21:57:31

Fredagsmys


Bild tagen för några veckor sedan på ett äppelträd. :)


Först och främst vill jag tacka Erik som hjälpte mig med photoshopsproblemet! Många tusen tack till dig! Iövrigt så har jag varit ledig idag vilket jag firade med en välförtjänt sovmorgon. När jag vaknade så regnade det och gör det fortfarande. Men jag har ändå varit duktig och sprungit 3 km för första gången på jättelänge. Jag har alltid tyckt det är gött att springa när det regnar.

Nåväl, imorgon åker kameran med till stallet då det är så himla mycket fina smörblommor i hagen. Det kommer bli så fina bilder. Hoppas bara det är fint väder också. :)

På söndag har jag och Lina vår fototräff också. Det ska regna, men vi håller oss inomhus och fotar i studio istället. Ska bli kul! Michaela gästar ju Karlstad imorgon med.

Nu ska jag bänka mig vid TV:n och fortsätta se bröllopsfixaren. Ha det gott!
2010-06-11 ♥ 19:53:19

Photoshopstrul, igenFör ett tag sen, drygt ett halvår så strulade mitt ps cs4 lik som bilden ovan. Alla bilder som öppnas blir så oavsett storlek, filtyp osv. Sjukt störande! Anledningen till att det blir så är för att mitt grafikkort är för kasst. Min sambo som är lite av ett datafreak fixade det åt mig, men nu är han ute i skogen med sin vandrargrupp och kan inte hjälpa mig. Suck. Varför ska det hända just nu?

Det är en inställning i photoshopet som man ska bocka ur så fungerar det igen, dock vet jag inte vart den sitter för mitt minne är för dåligt. Så nu undrar jag om någon av er läsare kan hjälpa mig? Lovar en länkning i bloggen som tack till den som hjälper mig.

P.S. Har jag sagt att jag håller på och sparar till en stationär Mac-dator? Fan vad jag längtar tills den är min alltså, älskar mac. <3
2010-06-10 ♥ 21:18:40

Sunshine #2


Foto: Sofia S. Modell/Redigering: Jag

En till bild från i söndags som jag gillar väldigt mycket! Här ser man också att mina ögon faktiskt är bruna och inte svarta. Om man kollar noga. Haha. Jag funderar på att byta ut headerbilden till denna, lite somrigare. Vad tror ni om det?

För övrigt så tar årets 3or studenten idag här. Jag får såklart flashbacks, men inte som de flesta. Många säger att studenten är den bästa dagen i deras liv, så är det inte i mitt även om jag försökte få det så. Jag tänker inte gå in på vad då det är otroligt personligt och rör många i min närhet. Min studenttid förblir väldigt komplicerad.
2010-06-10 ♥ 19:54:47

Hårprodukter


Nu när jag faktiskt har en frisyr så måste jag använda hårspray. Jag har aldrig varit i behov av det tidigare då mitt hår varit så långt och tungt. + att jag alltid har haft erfarenheten att spray i håret gör att det blir stelt och klumpigt. Nu tänkte jag dock testa det omtalade Osis+. Freeze och Session. De tillsammans ska ge bäst resultat har jag hört.

Sedan tänkte jag även införskaffa ett värmeskydd för plattång ur samma märke som tydligen ska va jättebra. Jag har ju redan Dust it från Osis samt shampo och balsam från tigi superstar som är det bästa för att skapa volym enligt mig.

Använder du någon av dessa produkter? Isf, vad tycker du om den/dem? Tell me. :)
2010-06-09 ♥ 21:53:13

Onsdagens äventyr


Foto: Sofia S. Modell/redigering: Jag


Direkt efter jobbet åkte jag och Marko ut på äventyr. Marko skulle ha hårfärg, jag skulle ha en speciell produkt till mitt hår. Dock hittade jag ingen till ett överkomligt pris så det blir att beställa från internet = MYCKET billigare. När vi kom hem så blev det till att färga Markos hår, 1 timme tog det. Säger nog mycket hur kass jag är på hårfärgning. + att jag kladdade precis överallt. :P

Hur som helst, bilden ovan är sen i söndags. Sofia står fortfarande bakom min kamera och fotar. :P Gillar bilden mycket! Någon som vill se den i svartvit också? Ihelgen tänkte jag försöka köra någon modellplåtning då en kund ville flytta fram sin fotografering. Man får ju passa på! :D

Btw, om 2 veckor åker jag till Aten! Det är ju snart!! :S

P.S. Publicerar om detta inlägg då det tydligen inte gick att kommentera på förra. Mysko. :/
2010-06-08 ♥ 21:09:24

Tisdag och kvällen


Foto: Sofia S. Modell/Redigering: Jag


Kom nyligen hem från dagens coreträningspass, dvs. fokus på mage och rygg. Det var sjukt jobbigt. Som vanligt. Och jag hade fortfarande lite träningsverk från gårdagens skivstångspass i armar och ben. Nåväl, imorgon blir det en vilodag, sedan blir det att köra igen på torsdag. Nu undrar jag om ni tycker det är tråkigt när jag skriver om träning i bloggen?

Bilden ovan är från i söndags. Sofia har tagit den och jag är sjukt nöjd. Jag ser ju fin ut för en gångs skull typ. Haha. Dock stör jag mig på att mitt ärr syns på överläppen. (det gråblå uppochnedvända V-et). För er som missade det så var det min nyårspresent den 1 Januari 2008. Jag stöp på huvudet i en nerförsbacke när jag cyklade till stallet på morgonen kl. 07.00. Akuten nästa blev det alltså. Fin start på det nya året va? ;)
2010-06-08 ♥ 18:10:54

Nya skor


Reebok Hexride Shape W, Stadium 399 kr (ord.Pris. 1199 Kr).

Nu när jag kommit igång med träning inomhus måste jag ju ha nya träningsskor. Det funkar ju inte att ha mina gamla löparskor inne. :P Jag och sambon var iväg till stadium direkt efter jobbet och då inhandlades dessa på rean. 399 kr kostade dom, 1199 kr har dom kostat. Snacka om ett riktigt bra köp! Dessutom är dom ju supersnygga! <3

Dom invigs redan idag. Så nu får jag lägga på ett kol så att jag inte blir sen. :) Vi hörs (skrivs) senare!
2010-06-07 ♥ 20:45:03

Måndagens träning


Bilden har Marko fotat igår oförberett. Den blev ju bra. :) Där ser ni också min frilla, den gjorde sig megabra på bild. Hehe.

Idag blev de som sagt träning, skivstång närmare bestämt. Alltså en stång med vikter på som man har "jympa" med typ. Samt även lösvikter. Jävligt bra, känner mig redan starkare. Dock tar det ju ett tag att komma in i sättet att arbeta, men snart så. :)

Imorgon blir det Core. Dvs man ligger på golvet som en säl och tränar främst mage och rygg. Haha. Sjukt jobbigt. Någon av er läsare som provat på body balance/Ki balans? Isf, vad gör man typ?

Någon av er som tränar? Gym, Jympa, någon sport? Skulle va kul och veta. :)
2010-06-07 ♥ 16:18:28

Sunshine #1


Foto: Sofia S. Modell/Redigering: Jag


Sofia fotade sådana där motljusbilder vid bryggan även på mig. :) Bilden ovan tycker jag är härlig även om jag blundar. Den känns äkta och somrig.

Snart ska jag iväg och träna, vad det blir får vi se. Hörs senare! Ciao!
2010-06-06 ♥ 22:59:36

Fotosession med Sofia


Foto: Sofia S. Modell/Redigering: Jag


Sofia fick hålla i min kamera idag och trycka av några bilder på mig. Eller ja, ganska många. Vi höll nog på i några timmar. Många fina blev det så jag är mer än nöjd. :) Dock orkar jag inte gå igenom alla idag, men ni får se ett smakprov ovan i två olika versioner. Färg och svartvit. Vilken gillar ni bäst?
2010-06-06 ♥ 16:19:42

Och vinnaren är...Till er som inte vann;
Det kommer snart dyka upp en ny tävling med ett fint pris! Så håll humöret uppe. Vad tyckte ni om den här typen av tävling? Är det bättre eller är det roligare med den klassiska "skicka in bidrag och rösta"?

För er som undrar hur jag utser vinnare så slumpar jag vinnare via random.org. Alla har alltså lika stor chans att vinna.
2010-06-06 ♥ 15:23:37

Felix och jag


Felix och jag på balkongen. Världens bästa och socialaste misse. <3

Just nu väntar jag på Sofia. Vi får väl se om hon hinner hem innan det blir mörkt. Annars får det bli foto någon annan dag, tyvärr. Dock tvingade jag Marko att fota några få bilder på mig. Det var då Felix kom och skulle vara social. :)
2010-06-05 ♥ 20:41:07

Bilder på nya frillan och hårfärgen


Ursäkta de brusiga bilderna men jag har +1000 i ISO. Ni ser ju hur det ser ut iaf. ;)

Numera ser jag ut såhär. Typ inget hår på huvudet om man jämför från innan jag klippte mig (se föredående inlägg). Nu när jag fick styla det själv tyckte jag det blev mycket bättre, jag är nämligen inget större fan av böjda toppar. Dock känns det tomt. Jag saknar mitt midjelånga hår lite. Marko färgade mitt hår förut också, det blev skitbra. Mörk rödbrunt precis som förra gången.

Vad tycker ni nu då? Bättre eller sämre? Imorgon ska Soffipropp fota modellbilder på mig, så då kommer ni nog få se bättre bilder på det.

Sen så undrar jag om någon har tips på någon bra produkt som gör att inte luggen åker i ansiktet hela tiden? Jag har ju aldrig haft så kort snelugg förut så jag har inget sånt. :P
2010-06-05 ♥ 12:25:08

Morrn morrn!


Bjuder på en bild av äppelblommorna som jag fotade här om dagen i motljus, fint va? :)

Idag skulle jag ha tränat, men det blev inställt. Så jag drog till stallet istället tidigt och red ut en tur i det fina vädret. :) Så underbart! På måndag blir det träning igen. Jag längtar. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra av resterande dagen. Vi får väl se vad det blir av den. Jag är sugen på att åka båt, det går ju sådana turer i stan. Vad har ni för planer?

Imorgon ska jag fota i viket fall som helst. De ska bli skoj.
2010-06-04 ♥ 19:33:01

Ny frilla


Ett minne blått...


Idag efter jobbet fick jag håret klippt av en frissör. Det blev superkort (tycker jag). Strax nedanför axlarna. Jag vet inte om jag tycker om det eller inte, lite längre skulle väl inte skadat. Men å andra sidan växer det ju ut igen. Och sedan är jag väl inte van vid så "kort" hår heller. Vi får se om ni får se några bilder på de eller inte, Sofia ska ev. fota mig på söndag. Om jag inte ångrar mig. :P Jag har ju som sagt inte vant mig än....

Imorgon ska iaf Marko färga mitt hår. Det blir mörkbrunt, förhoppningsvis.
2010-06-02 ♥ 19:18:55

Äppelblom


Foto: Jag Utrustning: Nikon D300s + Nikon 50/1,4G


När jag åkte hem från jobbet och var nästan hemma så såg jag ett enormt superfint äppelträd som var i full blom! Jag kunde såklart inte hålla mig så direkt när jag kom hem begav jag mig ut igen för att föreviga härligheten på bild. Att den underbara kvällsolen tittade fran gör ju det hela ännu bättre, eller vad säger ni?

Kärlek till motljus <3
2010-06-01 ♥ 20:42:46

Tisdag


Gör som alla andra bloggare och publicerar en dagens outfit, detta är jag precis innan träningen. :P Orka vara seriös.

Jag har nu nyss kommit hem från ett Corepass, det fokuserar på mage och rygg. Och nog var det jobbigt, men jag blev ändå förvånad över hur mycket muskler jag hade. :P Nåväl, imorgon väntar 9 timmars arbetstid (utan raster inräknat) så jag hoppas inte jag har världens träningsverk så att jag inte kan hålla mitt tempo jag måste ha för att hinna i tid.

Hur som helst hoppas jag att ni har överseende med den dåliga uppdateringen, nu väntar Fula Betty och Desperata hemmafruar. Lovar mer uppdatering imorgon, och ihelgen kommer jag fixa iordning lite fototips för de som är intresserade. :) Jag funderar även på att filma när jag fotar modellbilder.

Ha det gott!