2010-11-30 ♥ 21:20:08

Ur arkivet: Lina F.


Modell: Lina F.

Som ni märker ekar det här i bloggen. Anledningen beror på att jag har fullt upp med jobb, och när jag inte jobbar så fixar jag med andra småsaker som hör jobbet till. Imorgon t.ex. bär det av för att köpa en ny kontorsdator, en Imac. (Äntligen!) Samtidigt fixar jag med den nya designen till bloggen som kommer att komma upp inom kort. Också ska man ju leva ett normalt liv också. Det är mycket som ska göras med andra ord. :P

Sen så har jag inte direkt några nya bilder av visa heller. Eller jag har massor från jobb, men de kan jag inte visa er. Än. Så jag har börjat rota lite i mina överfulla hårddiskar och hittade en hel del godingar som jag inte visat er. Ovan är t.ex. en sådan på min vän Lina. Jag tycker den blev riktigt cool med ljuset och allt. :D
2010-11-28 ♥ 17:28:24

1:a advent



1:a advent. Igår åkte julstjärnan upp. En ganska annorlunda sådan, sen vart puck med svarta pinnar som "strålar". Första ljuset i adventsljusstaken är även tänd och snart blir det julbak. Saffranskaka. :) Men först blir det lite makaronilåda som min älskade sambo håller på och gör.

Ni är föresten många som vill se "testbilder" med mina två nya objektiv. Det kommer. Och jag kommer även skriva lite vad jag tycker om dem. :)
2010-11-28 ♥ 16:10:17

Till arvika i snöstorm

 

Idag bar det som sagt iväg till Arvika trots det enormt dåliga vädret. Jag hade en provfotografering inbokad med ett brudpar som jag ska fota på nyårsafton. Bilderna tror jag kommer bli kanonbra då brudparet var helt underbart och platserna vi rekade var fantastiska. Dessutom ska brudparet även åka häst och vagn, hur mysigt är inte det?

Hur som helst överlevde jag iaf den minst sagt tuffa resan hem. Ingen plogad väg och om man bromsade så slirade man säkert 10-20 meter. Borset från att jag höll på att bli påkörd 2 gånger och fick hjärtat i halsgropen så gick det väldigt bra. En sak är säker och det är att jag INTE kommer att ge mig ut i snöstormen något mer idag. Vägrar!

Har ni snöstorm hos er?
2010-11-27 ♥ 19:45:16

Dagens projekt: Julfint

Idag har jag varit duktig och julstädat, plockat fram julgrejerna och bakat mjuk pepparkaka. Iår blev det en röd jul här i lägenheten. Förra året blev det ju en vit. Och iår kan jag ju faktiskt även visa er hur det blev eftersom jag köpte mig ett lämpligt objektiv för det här om dagen (Tamron 17-50 f/2,8).

Här är två förebilder:



och här kommer några efterbilder:





För er som inte vet så älskar jag hem och inredning. Jag gillar de där extra detaljerna som skapar en personlighet. Som många av er vet så är jag hemma hos 100-tals olika människor varje år och det som jag tycker är roligast med det är just att få se deras hem, inredning och personliga stilar. Jag får ENORMT mycket inspiration därifrån och lär mig även vad som är snyggt och även är lättskött/funktionellt.

Tyvärr så har jag ju inte möjlighet att lägga så mycket pengar på inredning och detaljer. Men jag gillar det vi har. Och allt behöver faktiskt inte vara märkessaker eller dyra saker. T.ex. löste jag juldekorationer med sidenband. Jag knöt nämligen rosetter kring ramar, krukor och ljus. Det blev riktigt snyggt och billigt! Ja, ni ser ju ovan. Jag är riktigt glad att jag kom på denna idé. Hett tips för studenten!

Och ja, gardiner ska upp i det lilla fönstret tids nog. Det är bara klurigt med gardinstång då ingen passar i det fönstret. :/

Men nu är jag nyfiken på vad ni tycker? Visst blev de fint? :D
2010-11-27 ♥ 14:11:14

Lite kärlek



Jag hittade ett litet roligt chips igår i chipsskålen när vi kollade på idol. Ett gigantiskt chips som dessutom var format som ett hjärta! Det måste betyda något. Eller vad tror ni? Sött var det iaf.

Jag var tvungen att dokumentera såklart. Se ovan!
2010-11-25 ♥ 18:37:53

Utökning i kameraväskan




Det var länge sedan jag uppdaterade någonting i min kameraväska (Februari 2010). Så nu när jag har fått jättemycket kommande fotojobb så tänkte jag att det var dags att utöka väskan.

Med mig hem följde:

- Sigma EX 70-200 f/2,8
- Tamron 17-50 f/2,8

Nu undrar ni säkert varför jag köper ett teleobjektiv när jag redan har ett. Grejen är att autofokusen på mitt gamla teleobjektiv inte är så snabbt tyvärr. Därför kände jag att det var dags att byta upp sig mot ett lite mordernare med snabbare AF. Jag har inte testat objektivet fullt ut än men jag hoppas innerligt att det ger lika skarpa bilder som mitt gamla. Som jag för övrigt kommer att sälja nu...

Och det bästa av allt är ju att jag har ett normazoomsobjektiv nu med! Så nu kan jag ju även börja visa er bilder på lyan t.ex. Kul va?

Jag har läst mycket gott om båda objektiven och ser verkligen fram emot att prova dom. Redan till helgen kommer jag faktiskt bege mig ut på jobb i bl a Arvika. :) Så det ska bli skoj.
2010-11-24 ♥ 17:08:52

Sneak Peek



Jag får hjälp med en ny bloggdesign som kommer bli underbart fin! Snart är den klar och ni kan se en liten sneak Peak ovan. Spännande eller? Att en ny bloggdesign sätts på plats är inte det enda som händer heller. Vad den andra stora nyheten är får ni se när allt är klart. ;)

Nu ska jag iväg till verkstaden och hämta min nyservade bil. Förut fick jag ett glädjande samtal också om att jag blir helt ledig imorgon! Så på förmiddag blir det stallet för att sedan dra vidare till Örebro.
2010-11-23 ♥ 17:38:36

T I S D A G


Foto: Emma Sandström


Ojoj, vilken dag. Snacka om kaos. Men nu är allt fixat ialla fall och det är jag glad för. Imorgon kommer allt återgå till sitt normala igen. På torsdag drar jag till Örebro faktiskt och då kommer jag träffa min vän och fd arbetskamrat Emelie som flyttat dit! Längtar! Sedan kommer även min kameraväska att växa på torsdag. Vad som flyttar in kommer ni få se om några dagar. ;)

Bilden ovan är på mig tagen av min vän Emma som numera bor i Spanien. Jag är lite avis faktiskt när det är dagar som denna. Flera minusgrader och blåst. BRR!
2010-11-22 ♥ 20:47:52

Fullt ös, medvetslös!


Dagarna går sjukt fort och jag har tusen saker att göra varenda dag. Som grädde på moset verkar det även som att min bils kammrem (som nyligen blivit bytt) har blivit felmonterad och gnisslar som satan. Så jag måste lämna in den på verkstaden igen. Vilket jag inte har tid med egentligen. Suck.

Hur som helst. Jag gör mitt bästa för att hålla bloggen vid liv trots alla tusen bollar jag har i luften. Något jag kan glädja er med är att en ny bloggdesign ligger och lurar.

Ha det gott!
2010-11-21 ♥ 11:01:15

Plåtning och myssöndag

 

Har har nyligen kommit hem från lite morgonjobb så nu ska jag krypa upp i den nya soffan med en bok och en kopp varm choklad innan det är dags att bege sig ut i snövädret och plåta Helene och Yinnie (samt nya vovven pyret) igen. Det ska bli sjukt kul! :)

 

Boken jag tänkt fortsätta läsa på är Harry Potter och dödsrelikerna. Jag har läst en bit i den men slutade för 1 år sedan. Haha. Så nu är det väl på tiden att ta upp läsningen igen. :P

 

Vi hörs senare!

2010-11-20 ♥ 15:43:56

7 timmar senare...



... är äntligen våran superhärliga Las VegasCozy soffa från märket Scapa hemma hos oss i går lägenhet. Den är sååå underbar! Ni kan väl gissa vart min plats är? ;P I det stooora hörnet! Där sitter jag just nu också och bloggar detta, med Felix bredvid mig. Såklart!

Många av er undrar vart den är köpt. Och den är från Wermlandsmöbler och kostade 9000 kr.

Tyvärr kan jag inte visa er några förebilder då jag inte tänkte på det igårkväll innan jag rev den gamla soffan. Och tyvärr är ju bilderna ovan askassa också eftersom de är tagna med Iphone i dåligt ljus. Ni som följt min blogg ett tag vet ju att jag inte har någon kortare brännvidd än 50mm till min systemkamera. Men ni ser ju iaf hur det ser ut. ;)

Visst blev det najs? :D
2010-11-20 ♥ 08:46:28

Vote for me!


Jag har kommit till final hos Lilija.coms "veckans blogg" tävling. Och eftersom jag vet hur underbara läsare ni är så kanske ni har lust att lägga en liten röst på mig? Jag skulle bli superglad. :) Rösta gör man genom att bocka i Gilraen till höger i sidomenyn.

Kärlek till er!
2010-11-19 ♥ 18:31:19

Imorgon är den här!


Det gick fortare än vi trodde. 2 veckor fick vi vänta istället för 6-8 veckor. Snacka och galet bra! Så imorgon ska vi kasta den gamla och hämta den nya. Det kommer bli så fint! Före och efter bilder kommer ni givetvis få se. Jag kan knappt vänta tills vi får inviga soffan imorgon kväll med en bra film. :)

P.S. Ledsen för dålig uppdatering. Men jag har jobbat och monterat ner gamla soffan hela dagen/kvällen. Lovar nya bilder och uppdatering när soffan kommit på plats! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! :)
2010-11-17 ♥ 11:19:53

Landskap



Imorse var jag och jobbade på ett så himla fint ställe! Som grädde på moset var det massa frost, solklart och lite dimma. Det är vid sådana här tillfällen jag svär över att jag inte har med mig min systemkamera. Så jag fick nöja mig med Iphone och instagram. Se bilderna ovan!

Dock funderar jag på att dra med mig systemkameran vid gryningen imorgon och bege mig till denna plats. Vi får hoppas på att det är lika fint väder. Håll tummarna!
2010-11-15 ♥ 21:13:09

Julerbjudande



Funderar du på vad du ska ge i julklapp? Jag har ett tips. Ge din vän, mamma, syskon eller kanske till dig själv en fotografering med mig. Ett presentkort som h*n kan använda. Detta ingår i presentkortet:

1-2h fotografering
12 digitala bilder 2000px (lämpar sig för utskrift upp till 18x24 cm samt för internetbruk)

Pris: 900 + moms. (ord. pris 1150 kr + moms)

Intresserad? Skicka ett mail till [email protected] för beställning. Gäller ej bröllop.


2010-11-15 ♥ 12:12:33

Pommen i en fisheyevärld


Foto: Zandra N.
Redigering: Jag
Häst: Värends Pondus

Zandra äger ju det är superroliga "leksaksobjektivet" Fisheye som ger superroliga bilder! Hon tog med det i helgen och Pommen fick såklart va modell. :P Kolla bara hur rolig/söt han ser ut på bilderna ovan! Tar man bilder med fisheye så blir dom "förvrängda" direkt i kameran, så detta är alltså inte photoshopat. :) Coolt va? Jag längtar tills jag äger ett eget fisheyeobjektiv. Man kan nämligen stå sjukt nära och få med hur mycket som helst. Nästan iaf. Perfekt för trånga utrymmen.

Och för att inte vara taskig mot älskade Pommen lägger jag även ut en bild på honom som jag tog med min kamera samtidigt som bilderna ovan. Såhär ser han ut egentligen alltså:



2010-11-14 ♥ 14:56:44

Zandra N. #1


Modell: Zandra N.


Idag bar det som sagt iväg på plåtning tillsammans med Zandra innan hon fick sätta sig på tåget hem till hallsberg igen där hon pluggar för tillfället. Zandra dansar orgentalisk dans, eller vad det kallas, och det blev även temat. Ovan ser ni ett smakprov på ett proträtt jag gillar. Fler bilder kommer ni även få se.

Dock är ju frågan, vilken av dessa är snyggast? Den med lite mer färg eller den med mindre färg?
2010-11-13 ♥ 09:39:07

L Ö R D A G



Idag är det lördag och ledig dag. Snart ska jag och Zandra åka till stallet och ta oss en ridtur på Pommen och Sigge. Det ska bli riktigt kul! Zandra har även hon systemkamera med Fisheyeojektiv. Så den kommer åka med och det kommer förhoppningsvis bli en del roliga och fina bilder! :)

Vi hörs snart!
2010-11-11 ♥ 12:36:01

Snart är den min! ♥


Woho, snart är den min! Jag har velat väldigt mycket fram och tillbaka ifall jag ska ha en PC eller en Mac som stationär dator. Men nu har jag till nästan 100% säkert bestämt mig för att det blir en iMac ändå. Innan 31 December kommer jag att skicka iväg en beställning. Strax där efter blir det nog även en Macbook air att ta med på möten, blogga & surfa på m.m. då min nuvarande lappis börjar ge upp. Snyft! Men den är ju trots allt runt 4 år nu. Doch har jag inte bestämt mig om jag ska satsa på en macbook först eller ett nytt objektiv. Vi får se.

Om några timmar kommer Zandra från Sthlm hit! Ska bli sjukt roligt då vi har massor med roliga saker inplanerade. Så innan Zandra kommer måste jag få undan en hel bunt redigeringsarbeten så att jag kan ta "semester" imorgon från datorn. :)

Vi lär höras senare! Ciao!
2010-11-09 ♥ 15:35:34

Stormvaring?


Bild från förra vintern (2009/2010). Jag hoppas att det blir en lika fin vinter iår...


Idag har det varit en ruskigt kall känsla ute men i själva verket har det inte varit mer än någon minusgrad. Dessutom har det blåst som bara den och nu snöar det och blåser ännu mer. Brr. Jag är ruktigt glad att jag kom hem redan vid 14.00 och har gjort allt som ska göras som kräver att man går utanför dörren. Dock ska det ju bli ännu värre imorgon har jag hört. USCH! Stackars Pommen med, han får ju stå ute i detta väder. :( Tur att jag la på honom täcke idag. Snart förvandlas han ju till en pudel med. (Läs, ska klippas).

Resterande delen av dagen kommer ägnas åt provbilder. Jag har nämligen varit ute på två nya uppdrag så de kunderna måste få sina bilder omgående. :)

På torsdag kommer min och Markos gemensamma vän Zandra på besök och stannar till söndag. Jag och Zandra ska plåta en av dagarna och jag kan garantera er att temat kommer bli sååå sjuktligt coolt! Temat är ett av Zandras intressen, och hon har lite annorlunda sådana. Mer tänker jag inte säga förens ni får se resultatet. ;)
2010-11-08 ♥ 17:40:47

Meningsfull a.k.a. Robin Nilsson



För någon vecka sedan fotade jag ju ett gäng musikfantaster (rapp). Ovan ser ni en bild av resultatet. Killen på bilden, Mennan (Robin Nilsson) skriver en del egen musik som han sätter ihop och rappar till med namnet Meningsfull. En låt finns ute på Spotify och den kan ni lyssna på här. Riktigt bra och jag gillar inte ens rapp, som ni säkert vet. Dock med undantag från vissa låtar. ;P Inför nästa singen som Robin ska släppa är väl tanken att jag ska fota omslaget.

Nu bär det av till träningslokalerna. Jag och min jobbkamrat Ronja ska vara duktiga och träna lite styrka. Ha det gott!
2010-11-07 ♥ 21:29:17

Instagram för Iphone ♥



Jag sett att en del bloggare med Iphone (t.ex. Elin och Therese) har laddat ner appen Instagram (gratis) där man kan göra sina iphonebilder riktigt coola med hjälp av olika färdiga filter. Sedan delar man dessa bilder på Iphonen så att andra kan ta del av dem. Alla som har Instagram kan följa varandra, om man vill förståss.

Bilderna ovan är tagna med min Iphone och Instagram som verktyg. Visst blev det coolt? Jag verkligen älskar effekterna!

Om du har Instagram i din mobil får du gärna tala om vad du heter så att jag kan kika in dina bilder. Och om någon skulle vilja följa mig så heter jag kort och gott Gilraen. :)

Nu undrar jag även såklart om någon annan med Iphone vet några roliga appar? Jag har typ inga på min, trots att jag har haft den i snart 1 år. :P Skäms på mig.
2010-11-06 ♥ 16:52:33

Jobblördag


Bild ur arkivet, söta Julia.


Idag har jag suttit framför datorn i stort sett HELA dagen och fått klart 2 leveranser som jag varit efter med. Det känns skönt. Imorgon åker dem på lådan och då kommer även en ny fotografering äga rum med ett 5 månaders bebis samt en hund. Vi får se om ni får ta del av bilderna, det är upp till föräldrarna.

Nu ska jag och Marko baka pizza, sedan blir det film. Toy Story 2 på tv, vi såg 1an igår. :)
2010-11-06 ♥ 10:27:11

Morrn morrn


Häst: Min Pondus

Idag är det lördag morgon och jag tog mig en välförtjänt sovmorgon. Resterande delen av dagen tänkte jag ägna mig åt jobb och en tur till staller och min bästaste vita häst. Kanske åker kameran med. Vi får se.

Jag bjuder iaf på en till bild av min sötnos som ni kan se ovan. Färg eller svartvit?
2010-11-05 ♥ 22:00:13

Detaljbilder häst


Övre bild: Hagas Izz
Undre bild: Värends Pondus

Detalj-/närbilder är något som jag är väldigt svag för, och det gäller nästan allt. Speciellt högtider som bröllop men även sådana ting som djur. T.ex. hästögon, mular, hovar, öron, pälsstruktur. Listan kan göras lång. Ovan ser ni två detaljbilder på Izze och Pondus som föreställer deras ögon. Izze har riktiga bambiögon tycker jag. :P

Är ni sugna på att se fler detaljbilder? :)
2010-11-05 ♥ 17:19:31

En soffa rikare



Så, nu är det bestämt. Papper är påskrivna och det finns ingen återvändo. Vi har gått och köpt oss en soffa. Det blev en riktig "design"-soffa eller vad man ska kalla det av märket Scapa och modell Las Vegascozy. Se ovan. Helt underbar. Vi blev kära i den direkt när vi satte oss i den pga det rundade hörnet. Och eftersom detta är väldigt ovanlig utformning av soffa så fanns det inte så många alternativ heller.

Såghär ser den ut i hörnet:

Det jobbiga när är att det kommer att ta 6-8 veckor innan vi får den då de va tvunga att beställa hem den. Så vi får väl se om vår nuvarande soffa håller så länge. :/ Håll tummarna!
2010-11-04 ♥ 17:26:19

T O R S D A G


Jättegammal grafisk bild ur arkivet. Helt gjord i Photoshop!


Alla denna veckas dagar har jag kommit hem sent då jag jobbat mycket övertid. Idag svängde jag även förbi Christer och hämtade ut några framkallningar till en kund. Dessutom bestämde vi layout på mina visningsalbum som ska va klara den 25e November. Dom kommer bli så fina! Speciellt det vita albumet.

Jag är en väldig tidsoptimist känner jag och det är väl därför bloggen får lida då det är sjukt pressande att ha 2 service jobb. Jag hoppas ni har överséende med det?.
2010-11-03 ♥ 21:13:35

Älskade Pommis i motljus


Häst: Min älskade Pommen

Ovan ser ni en ny favorit på min älskade häst från i helgen. Det är absolut inte den bästa "posen" Pommen har men jag fullkomligt älskar ljuset och känslan i bilden. :) Ni som känner mig vet ju att jag är sjukligt svag för motljusbilder. Haha.

Nu är jag dessutom riktigt riktigt sugen på att dra dit och fotografera modellbilder också. Grr, det kommer bli hur snyggt som helst om det blir som jag vill!
2010-11-02 ♥ 16:17:50

Ny soffa?

Skit, vår soffa håller på och gå sönder för andra gången nu. De senaste veckorna har den börjat knaka och vika sig ovanligt mycket så det är nog bara en tidsfråga innan det säger brak igen och vi får sitta på golvet. Det känns ju lagom kul...

Med andra ord är det dags för oss att bege oss ut på soffjakt. Denna gången blir det INGEN billig skit från jysk eller IKEA som knappt håller i 1 år. Det är vi redigt trötta på.

Så nu söker jag alltså tips hos er läsare, har du/ni köpt en soffa liknande denna?
Vad är det för märke och modell? Samt vad tycker du/ni om den? Samt vad kostade den?

Vi gör allt för att inte åka på ännu en nitlott i soffdjungeln...
2010-11-02 ♥ 15:07:15

Tävlingsdags igen! :D



Jag är med och tävlar om tejp-extensions  från Euro So. Cap . Allt till ett värde av 2270 kr! Gå in på http://www.sandraasp.com och tävla du med!

P.S. Ser ni att det är jag som fotograferat porträttbilden i kollaget? ;P
2010-11-01 ♥ 17:22:29

M Å N D A G


Modell: Sandra Asp


Så var det måndag igen och det är som vanligt full rulle. Ikväll blir det till att tvätta och fixa iordning bilder till ett kommande album som förhoppningsvis kommer vara klart till sista helgen i November. Jag tror det kommer bli bra. :) Ovan ser ni fina Sandra. Vi planerar en plåtning i studio tillsammans som ska ske snart.

Nej, nu får jag sätta igång och göra någon nytta så det blir gjort. Hejs så länge!

P.S. Vinnaren av presentkortet hos Sumopix är Sara Sjöström, GRATTIS!