2010-07-31 ♥ 19:03:16

Vill du bli fotad av mig? Gratis


Modeller från vänster till höger: Lina F, Erica G, Lina F, Sofia S

Jag har kommit in i en period där jag vill utveckla min portfolio med massor av nya modellbilder med nya ansikten och teman. Även djur. Så är någon intresserad av ett tfp-arbete så får ni gärna kontakta mig på [email protected]. Skriv ner din fotoidé i mailet och skicka gärna med en bild på dig själv.

De med bäst fotoidé väljer jag att samaarbeta med. Det är alltså inte först till kvarn som gäller, utan den med bäst idé. Så tänk noga igenom din idé och beskriv den så utförligt som möjligt med outfit, känsla, miljö m.m. Fotosessionen kommer att ske utomhus i befintligt ljus då det är det jag inriktar mig på, så ha det i åtanke. Plåtningen ska hållas i Karlstad eller i närheten av Karlstad.

Det behövs inga tidigare erfarenheter, men självklart är det ett plus. Dock är det viktigaste att man brinner för detta.

Tveka inte att höra av er nu, jag bits inte. ;)


Erbjudandet har upphört.
2010-07-31 ♥ 16:46:31

Summerlove #1


Modell: Sandra Asp Hår/MakeUp: Sandra Asp Foto: Jag
Utrustning: Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G

Här kommer två bilder från mitt och Sandras andra tema. Det är Sandras idé helt och hållet som jag måste säga att jag fullkomligt älskar. Hjärtat i sanden är pricken över i-et. Jag gillar enkelheten och det naturliga samt den lätta redigeringen med nedtonade färger.

Vad tycker ni om dem?
2010-07-30 ♥ 20:04:42

Ny tv-bänk, äntligen




Idag häde något stort, vi slängde ut den stengamla tv-bänken och in med en ny. Eller ja, först var den tvungen och monteras och det var inte det lättaste. Något som männen i lägenheten fick ägna sig åt, Marko och Thommy. För er som undrar är Thommy här på besök för ett tag framöver. Jag som har skadat knä satt mest brevid och tittade på. Haha. :P

Ovan ser ni före och efter bilder. Lite skillnad va? De vita luckorna kommer inte att vara vita speciellt länge till heller. Det är nämligen "ramar" som man kan sätta in egna bilder i. Så Thommy (som är en gud på att teckna) ska skapa något lämligt som vi ska ha där. Resultat kommer ni såklart få se. Dessutom har jag inte bestämt vad som ska stå på bänken heller....
2010-07-30 ♥ 15:10:01

Dagens tips - Fri frakt på Elf


Jag läste hos Molkan att det är gratis frakt fram tills imorgon bitti kl. 8 hos Elf Cosmetic, mitt nyaste favoritsminkmärke som säljer kvallitetssmink till en riktigt billig penning! Man måste handla för minst £10 för att det ska gälla, men jag lovar att det inte är några problem att komma upp i den summan. Sedan anger man bara rabattkoden FREE57EU i kassan. :) Jag rekommenderar Efs mineral ögonskuggor väldigt mycket! Dom är sjuukt vackra, lättarbetade och sitter på plats länge.

Jag kunde såklart inte hålla mig från att klicka hem en liiiten beställning på 1 mineral foundation, 1 mineral boost, 1 mineral ögonskugga och 1 mineral rouge. Förmodligen kommer beställningen nästa vecka som förra gången.
2010-07-30 ♥ 13:09:44

Sandra Asp #4


Modell: Sandra Asp Hår/MakeUp: Sandra Asp Foto: Jag

Här kommer två porträttbilder i varma härliga färger på ingen mindre än Sandra. Jag gillar dem båda otroligt mycket. Dessa bilder är även de sista ni får se från de första temat. Har ni skaffat er någon favorit? Här, här och här kan ni se dom andra.
2010-07-29 ♥ 22:03:09

Rix FM Festival Karlstad 2010 - Apollo Drive




Bjuder på några fler bilder från Rix FM Festival den 22 Juli på Apollo Drive. Jag hade lite problem med att få bra bilder på detta band då min sikt var som sämst vid den här stunden, men jag lyckades iaf några bra bilder.

Ni är dessutom många som undrar vilket objektiv jag använde när jag fotograferade dessa bilder från festivalen. Så istället för att svara till er alla i era bloggar så skriver jag här att det är fotat med Nikon Nikkor AF 80-200 f/2,8. Ett superbra teleobjektiv som verkligen är värd sitt pris. Ger knivskarpa bilder vilket jag gillar. :)
2010-07-29 ♥ 16:50:08

Det bara öser ner!


Bild ur arkivet från en regnig natt...


Idag har regnet fullkomligt ös ner som om någon häller vatten ur en hink. Det har varit kaos på vägarna pga allt vatten som inte hinner undan. Mitt i det här hällregnet så skulle jag, mina föräldrar och min sambo åka och hämta en husbil ett antal mil härifrån. Det är mor och far som köpt en för att roa sig med när de går i pension. Hur som helst var inte den resan kul, det gick i 70 km/h där det var en 110-väg. Det säger väl allt?

Men nu är jag hemma och lär stanna inne resten av dagen. Håll ögonen öppna, det lär dyka upp fler modellbilder ikväll. :)

2010-07-29 ♥ 11:02:33

Sandra Asp #3


Modell: Sandra Asp Hår/MakeUp: Sandra Asp Foto: Jag


Som ni ser blev det en hel del bilder från det här temat med Sandra. Här ser ni ytterliggare 2 bilder. Den högra gillar jag skarpt. Sandra har en blogg också, kolla gärna in den här och skriv gärna en rad! :)
2010-07-29 ♥ 09:28:33

Sandra Asp #2


Modell: Sandra Asp Hår/MakeUp: Sandra Asp Foto: Jag
Utrustning: Nikon D300s + Nikon Nikkor AF 80-200 f/2,8 och Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G

Ovan kan ni beskåda 3 till bilder på fina Sandra. Den längst upp till höger är min personliga favorit. Love it! För er som undrar så är bilderna tagna i Mariebergsskogen vid den plankgången till fågeltornet, fast i skogen. :)
2010-07-28 ♥ 16:01:47

Sandra Asp #1


Modell: Sandra Asp Hår/MakeUp: Sandra Asp Foto: Jag


Idag blev jag klar med alla bilder på Sandra från fototräffen i lördags. Det blev ett helt gäng superbra bilder i olika teman. Ovan ser ni ett smakprov och jag lovar er att det kommer fler bilder inom snar framtid. Jag gillar verkligen färgerna och det enkla, naturliga i bilden.

Detta var vår första plåtning tillsammans och lär inte heller bli den sista. Jag ser fram emot fler. Bilderna blev såå bra. :)
2010-07-27 ♥ 21:18:29

Rix FM Festival Karlstad 2010 - Lovestoned




Bjuder på fler bilder från Rix FM Festival som var här i stan den 22 Juli. Bilderna ni ser ovan är på Lovestoned, det andra bandet som var ute på scenen den kvällen. Tyvärr så har massa färger fallit bort i uppladdningen. Förstår inte varför då det ibland funkar prima och ibland inte. Som nu. Men det får ni leva med + den fula loggan rakt över bilderna.

Fler bilder kommer på de andra artisterna, tids nog...
2010-07-27 ♥ 18:57:05

Sofie Hurtig #3


Modell: Sofie Hurtig MUA/Hår: Rebecca Sommersand   Fotograf: Jag


Detta är den sista bilden jag visar på fröken Hurtig. Jag vet att den är väldigt lik 2 av de andra sittbilderna men jag gillar dem alla tre och hade väldigt svårt att bestämma en favorit. Vilken tycker ni?

Ikväll ska jag och min sambo göra egen grekisk mat med pastaris. Mumsich! Dock kommer det nog inte bli lika gott som det vi ätit i Athen. :P
2010-07-27 ♥ 11:54:52

Baso - Facebook




Tommy Nordin, även mer känd som Baso ägnar stor del av sitt liv åt musiken. Jag som i normala fall ogillar väldigt mycket rapp/hiphop har faktiskt fastnat för Basos musik. Ovan är ett youtube-klipp på en låt som jag tycker är fullkomligt klockren. Love it! Men Baso har även gjort en hel del andra låtar som är väldigt tänkvärda och djupa.

Tommy a.k.a. Baso bor för övrigt i Karlstad precis som jag, så på söndag har vi planerat in en fotosession. Jag ser fram emot detta då jag har väldigt mycket bra idéer. Rap/hiphop artist är väl inte det jag brukar fota i vanliga fall.

För er som vill höra mer Baso så finns han på Spotify. Klicka här för att komma direkt till listan. Ni kan även besöka hans blogg här.
2010-07-26 ♥ 19:26:42

Sofie Hurtig #2


Modell: Sofie Hurtig MUA/Hår: Rebecca Sommersand   Fotograf: Jag


Jag lovade ju som sagt att visa mina andra två favoriter på Hurtig. Ovan ser ni dem! Vad tycker ni? :) Visst är färgerna härliga? Nu ska jag ta itu med Sandras bilder innan det blir till att slå på tv:n.
2010-07-26 ♥ 18:01:19

Sjukskriven



Igår hände det en liten olycka som är orsaken till varför jag fått en ligamentskada i knät. Pommen var lite töntig, det säger väl allt? Så nu är jag sjukskriven en vecka, sedan får vi se om det blir en till. Jag hoppas inte det då jag förmodligen kommer klättra på väggarna isf. Om jag hade kunnat. Som det ser ut just nu haltar jag fram som en 90-årig tant...

 

Well well, nu har jag all tid i världen till att ägna mig åt dataarbeten. Alltid något.

2010-07-26 ♥ 12:48:29

Sofie Hurtig #1


Modell: Sofie Hurtig Mua/Hår: Rebecca Sommersand   Foto/Redigering: Jag

Nu är alla bilder på Sofie Hurtig klara från gårdagens session. Det gick fort då vi inte heller tog så många bilder, men det blev ändå 7 färdiga tillslut vilket jag tycker är bra gjort. Ovan ser ni två av dem. Den undre är nog min personliga favorit som även slåss med 2 andra som jag kommer att visa i ett annat inlägg längre fram. Jag älskar färgerna och ljuset i bilderna. Det är bara så perfekt. Kärlek!

Vilken är er favorit av dessa två?



2010-07-25 ♥ 19:12:41

Snake på youtube



Imorse upptäckte jag (eller rättare sagt min sambo) att man kan spela snake på youtubeklippen! Ni vet det där spelet som fanns på Nokia 3310 där det är en mask som ska äta äpplen men inte får bita på sig själv? Hur som helst, jag fann det roande. Perfekt att sysselsätta sig med medan man väntar att klippet ska ladda klart om det skulle behövas. Det är bara att pausa och spela.

Hur gör man då? Jo, du pausar och håller inne vänster pil på tangentbordet! ;P

EDIT: Funkar det inte för dig? Testa på de nyligen uppladdade sakerna. T.ex. den här videon med Baso.
2010-07-25 ♥ 16:51:30

Söta vovven Mimmi!




På fototräffen så hade Sofie med sig en supersöt liten vovve vid namn Mimmi. Jag kunde inte låta bli att knäppa några bilder på henne medan Sofie sminkades av Rebecca inför vår plåtning. Nu blev jag sugen på att fota mer djur. Speciellt vovvar. Någon som har ett husdjur som vill stå framför min kamera? :)

Håll med om att hon är söt? :D
2010-07-25 ♥ 12:26:38

Sneak Peek


Sneak Peek från min och Sofies plåtning. Rebecca är MUA...

Hela natten och morgonen har jag ägnat mig åt bildhantering. Massor med provbilder har fixat från bland annat plåtningarna igår men även en hel hög med bröllopsbilder samt möhippebilder. Jag har känner mig riktigt produktiv. Idag skulle Isi kommit hit och fotat mig och min pegasus. Dock ÖSREGNAR det och blåser som bara den, plus att enligt vädergudarna ska det åska idag. Så det blir ingen plåtning, tyvärr. :( Vi får ta det till veckan istället.

Jag (och Sofie) bjuder på en liten tjuvkik från vår plåtning igår som ni kan se på min skärmdumpning ovan. Nice va? Jag gillar temat sjukt mycket.
2010-07-24 ♥ 19:36:03

Fototräffen i M-skogen


Sandra i full gång och sminkar Sofia...


Idag har jag varit på Heavens årliga fototräff i Mariebergsskogen där modeller, fotografer och muaor samlas för att skapa bilder. Jag fotade 2 nya ansikten, Sofie Hurtig och Sandra Asp. Av det lilla jag hittills sett i datorn ser bilderna helt fantastiska ut. Så jag är nöjd. Tack tjejer!

Nu väntar bröllopsbilder på att bli omhändertagna, så det är väl vad jag ska pyssla med denna lördagkväll. :)
2010-07-23 ♥ 19:28:31

Dagens make up




Förra gången jag publicerade en "dagens make up bild" med produktinfo fick jag väldigt mycket positiv respons så jag så jag fortsätter i den stilen. Idag var jag sugen på att testa 2 av mina nya Elf skuggor + ögonskuggepenseln. Dock tror jag inte att jag gillar penseln speciellt mycket. Den känns väldigt konstig att arbeta med jämfört med min tidigare pensel som håller på att falla isär. Men jag ska ge den en chans till.

Bas:
ID Bare Minerals Foundation - Light
ID Mineral Veil
MUS Blush color - nut

Ögon:
Lumene Eye Makeup Base
Elf Mineral Eyeshadow - Angelic
Elf Mineral Eyeshadow - Royal
MUS tri brow color (la på som eyeliner med blöt eyeliner pensel)
Isadora Build-Up Mascara Extra Volume

ÖGONBRYN:
MUS tri brow color

Bilderna ovan visar resultatet av sminkningen. Dock är det mycket finare irl. Royalskuggan är väldigt mörk brun/lila/grå och väldigt skimrande, lika så Angelic. Älskar kombinationen av de två skuggorna. Vad tycker ni?
2010-07-23 ♥ 15:12:07

Rix FM Festival Karlstad 2010 - Ramsells


Bilderna är tagna av mig och får ej kopieras!


Först ut på scenen igår var Rix FM:s egna "husband" Ramsells. De har hängt med på festivalerna sedan 2006. De sjöng massor med covers på aktuella hits som spelas på Rix FM. Till exempel Lady Gaga m.fl. Dom var duktiga faktiskt.

Ovan ser ni de första bilderna då. Det var sjukt svårt att fånga bra bilder pga alla människor som stod i vägen. Men jag tycker att jag lyckades ganska bra ändå. Ni får dock leva med copyrightloggan mitt i bilderna. Som ni kanske förstår så löper det stor risk för bildstöld på dem och ännu mer på kommande bilder. Hoppas ni förstår.
2010-07-22 ♥ 22:37:36

Snabb update



Jag har nyligen kommit hem från Rix FM festival. Jag har kollat igenom dem lite snabbt och kan säga att det blev en hel hög bra bilder. Så jag är glad, för vilken pina det var att stå där när man inte ens gillar någon utav artisterna som var på scen. :P Nu undrar ni säkert varför jag var där. Jo, för att jag vill ha blandad kompott av konsertbilder i min portfolio, inte bara hårdrock och metal. Och eftersom Rix FM festival är gratis får man ju passa på.

Ovan ser ni ett smakprov på hur mitt PS ser ut just nu. Erik Saade på bilden. Färdiga bilder kommer för modligen imorgon när jag fixat dem. Eller någon iaf.

Någon av er läsare som var där?
2010-07-22 ♥ 15:35:54

Paket i brevlådan, igen.




Idag damp det ned ett paket i brevlådan igen. Denna gången från Elf Cosmetics. Leveranstiden var förvånadsvärt kort. Den skickades i måndags och kom idag. Inget att klaga på alltså. 5 ögonskuggor, 1 ögonskuggepensel, 1 nagellack och 1 rouge för under 300 kr med frakt inräknat. Vad mer kan man begära? :)

Nu återstår det bara att prova sakerna, men först ska jag till Rix FM festival med Lina och Sofia. Kameran åker med så vänta er bilder ikväll. ;)
2010-07-21 ♥ 18:59:46

Fina Emma Sandström


Modell: Emma Sandström Foto: Jag


Idag har jag gjort klart massor med provbilder till kunder, dock är det på tok för mycket kvar ändå. Känns som jag bara har petat i högen. Men på söndag ska högen vara borta. Det är mitt mål. :) Imorgon ska jag på Rix FM festival och plåta. Det ska bli riktigt kul! Jag hoppas på att få en hel del bra bilder.

Jag slänger in en bild på fina Emma från när jag var i Sthlm och hälsade på henne. Love it! Hon är så himla söt! <3 Ni ser den ovan. Jag gillar skärpedjupet och den annorlunda vinkeln.

Nu snart ska jag ta ett datorbreak och käka thaimat. Mums.
2010-07-20 ♥ 18:37:27

I brevlådan




Idag befann det sig ett ensamt paket i vår brevlåda adresserat till mig. I paketet låg det en Make up pensel som jag vann på tradera för ett tag sedan. En från ID. Eye Defining Brush. Jag har redan testat den och jisses vad skillnad en annan pensel med annan form och kvallitet kan göra. I'm in love! Man framhäver ögongloben hur lått som helst med denna. Eller hur man säger på make-up språk. :P

Min andra ögonskuggeborste behöver bytas ut snart nu med, skaftet håller på och går av. Lika så allt hår. Det lär bli en till från ID som inte är snedskuren.
2010-07-19 ♥ 22:07:48

Wohooo!




Nyligen kom jag hem efter att ha varit i sommarstugan och grillat med släkt och familj. När jag skulle logga in på bloggen möttes jag av en glad överraskning på blogg.se:s startsida! Jag var nämligen med där med mitt inlägg om Shrek i 3D. :)

Det är första gången jag är med vilket jag tycker är jätteroligt! Sen får jag väl hälsa alla nya läsare välkomna också. ;)
2010-07-18 ♥ 18:35:06

Felicia O. #5


Modell: Felicia O. Utrustning: Nikon D300s + Tamron 28-75 f/2,8


Bjuder på 2 till bilder av Felicia från fototräffen jag och Lina hade för 1 ½ månad sedan. Jag är lite seg med att fixa bilder men det går sakta men säkert framåt. Vad tycker ni om dessa? Fina va. :) Ni är många som är faschinerade av Felicias hår och undrar om det är äkta vara. Och ja, det är hennes riktiga hår! Så fantastiskt långt, välvårdat och fint. Tidigare var hon blond, numera har hon färgen ovan. Jag tycker hon är snygg i båda färgerna.

Nu ska jag och min sambo äta mat, sedan ska vi titta på film. Ondskan går på tv i kväll. Jag tänkte även försöka träna lite också innan det blir läggdags. Fullt ös alltså. Som vanligt. ;)
2010-07-18 ♥ 16:26:45

Beställning från ELF Costmetics


Jag har länge kikat på ett billigare allternativ till ID-smink och har fastnat för ELF Costmetics från USA som ska vara bra enligt många. Prisvärda framförallt. SJUKT BILLIGA! Ett nagellack kostar t.ex. 18 kr, lika så make up penslarna. Och det bästa är att alla sakerna håller sig på en sådan sjukt billig nivå. Så jag beställde ett paket med följande saker:

1. Eye Shadow Brush
2. Mineral Eyeshadow - Wild
3. Mineral Eyeshadow - Glamorous
4. Mineral Eyeshadow - Royal
5. Mineral Eyeshadow - Angelic
6. Mineral Eyeshadow - Trendy
7. Mineral Blush - Bliss (soft blushed pink)
8. Nail Polish - Pearl Pink
9. Nail Polish - Coral
10. Nail Polish -Blush

Vi får väl se när det kommer, förmodligen till veckan. Och är jag nöjd kommer jag garanterat att beställa många fler gånger. Om ni vill kan jag lägga ut recension om vad jag tyckte om sakerna när jag testat dem. Vad säger ni om det?

Någon av er som beställt från Elf? Berätta, har du någon favoritprodukt?
2010-07-17 ♥ 18:34:23

Lördag och möhippa




Runt 12 idag bar det av till Mariebergsskogen där jag hjälpte till att agera fotograf på Jannis möhippa. Tjejerna (bl. a. min vän Linda) som höll i det hela hade verkligen lyckats få till det bra. Bilderna kommer bli kanon och jag hoppas det blir ett minne för livet för dem allihopa.

Bilderna får ni se vid ett senare tillfälle. Än så länge är dom hemlighetsstämplade för allmänheten. ;)
2010-07-16 ♥ 20:10:23

Shrek - Nu och föralltid (3D)


Jag i de snygga 3D-brillorna, osminkad och ostylad... :P

3D-bio kom äntligen till Karlstad i Maj. Som vi har längatat. Så idag gick jag och min älskade sambo på Shrek - Nu och för alltid i 3D. Det var sjukt coolt, bättre än förväntat och helt klart värt dom extra kronorna man får betala. I fortsättningen blir det bara 3D-bios för vår del kan jag tro. Filmen vi såg var också bra, till och med jag skrattade vid ett flertal tillfällen. Jag som nästan aldrig brukar skratta till film. I trailern nedan ser ni några klipp på mästerkatten som var sjukt roliga. Haha.


Shrek - Nu och föralltid och den första shrekfilmen är de bästa Shrekfilmerna som gjorts enligt mig. Ett bra avslut alltså. Betyget för denna film blir alltså 5 av 5 stjärnor från mig. Helt klart värd att se!

Någon mer som sett den och vad tyckte ni om den?

2010-07-16 ♥ 15:32:38

Make up #1



Jag tycker det är kul att sminka mig, men jag gör det dock inte så ofta. Varför? Jo, för att jag har ett skitigt jobb där det känns ovärt att sminka sig. Lika så i stallet eller när man tränar. Jag har sett att många visar "dagens make up" och sådant. Jag tykte det verkade lite kul så jag tänkte testa med ett sådant inlägg jag med.

BAS:
ID Bare Vitamins skin rev-er upper (underlagskräm)
ID Bare Minerals Foundation - Light
ID Bare Minerals All over face colour - Warmth
ID Mineral Veil

ÖGON:
Lumene Eye Makeup Base
MUS Microshadow Muffin
MUS Microshadow Old Gold
MUS Microshadow Brownie
HM Eyeliner Black
Isadora Build-Up Mascara Extra Volume

ÖGONBRYN:
ID Bare Minerals Brow Colour Brunette
Snedskuren pensel av okänt märke

VERKTYG:

ID Full Coverage Buki - För Mineralfoundation
ID Flawless Face - För All over face colour och Mineral Veil
ID Max Coverage Concealer - För mineralfoundation att täcka röda partier
Ögonfranstång från Lindex
Ögonskuggepensel av okändt märke i gethår

Ja, det var väl det. Denna sminkningen är den vanligaste jag brukar ha. Finns det något intresse för att jag visar mer sådant här? Skriv en kommentar isf.


2010-07-15 ♥ 16:52:40

Grekland Athen 2010, del 3 - Lykabettos

Den 26/6-3/7 åkte jag och min sambo till Athen i Grekland tillsammans med min sambos bror, mor med sambo. Detta blev en resa fylld med kärlek, värme, lycka och upplevelser för livet. En utav mina bästa stunder i livet. För att föreviga dessa stunder tänker jag skriva en resedagbok här i bloggen med utvalda bilder och text både för min, mina nära och mina läsares skull. Jag hoppas även att du som tänkt resa till Athen får lite tips på vad man kan göra och vart man kan äta genom denna resdagbok.

Kameran som jag har användt under resan är en Nikon D200 med objektivet Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G och inget annat.




Andra dagen vi var i Athen besteg vi berget Lykabettos, Athens högsta berg 277 meter över vattenytan. Fast vi fuskade lite och tog linbanan upp den sista biten. ;) Vi skyller på att det var sjukt varmt den dagen och strålande sol, tror det var runt 36-37 grader. På toppen finns även ett kapell som är tillägnat Sankt Göran som är byggt på 1800-talet. Sjukt fint!

Och utsikten kan man ju inte klaga på. Som ni ser hade vi utsikt över HELA Athen! Så vackert var det. På bild nummer 4 ser ni Zeus tempel som jag visade bilder på i tidigare reseinlägg. På bild nr 5 ser man akropolis i mitten och på Bild nr 6 det första olympiska stadiumet som vi var och tittade på senare under veckan. Håll med om att det är sjukt fint? Bilder från både akropolis och Olympiska stadiumet kommer såklart. :)

...Fortsättning följer...

Läs tidigare delar från resan här:
Del 1
Del 2
2010-07-14 ♥ 18:07:59

O N S D A G


Bild från mitt sthlm-besök hos Emma Sandström. Det är även hon som står bakom kameran. ;)


Idag har jag jobbat hela dagen trots att jag inte mått bra alls. Direkt när jag kom hem så stöp jag i säng och sov i nästan 2 timmar då det inte blev mycket sömn inatt. Nu ska jag snart ner till tvättstugan och tvätta också. Jag måste även om jag inte orkar.

För övrigt så börjar jag bli riktigt less på min gamla laptop. Jag vill verkligen ha en ny dator NU så jag kan redigera mina bilder på ett vettigt vis. Nästa datorköp blir en Imac, kosta vad det vill kosta men jag ska ha en. Just för att den är så bra för bild och design.

Nej, nu ska jag masa mig ner till tvättstugan. Ciao!
2010-07-13 ♥ 19:53:13

Sofia S.


Modell: Sofia S.


Jag publicerar en bild som jag tog på Sofia för nästan exakt ett år sedan. Nyredigerad. :P Meningen var att vi skulle fotografera motljusbilder, men det blev inte så mycketbra enligt mitt tycke. Jag är ju väldigt kräsen också. Solen höll på och gå ner och det blev högt iso.

Nu är jag sugen på att fota samma sorts bilder som den ovan igen i samma miljö, fast bättre såklart. Får väl se vad Sofia säger, om hon är på. För jag tycker att idén var väldigt bra iaf.
2010-07-13 ♥ 17:18:25

Blixt och dunder, magiska under!


Fotograf: Jag


För en liten stund sedan började det åska. Riktigt nära! Och det haglade, regnade, blåste och var allmän storm i cirka 5 minuter. Under denna korta period så tog jag nog en utav de coolaste naturbilderna jag tagit. Se ovan! Vad tycker ni?

Jag är ruskigt faschinerad av moln och åska, det vet ni nog från tidigare. Att fånga de på bild är ju ännu bättre! Dock måste man ju ha ganska mycket tålamod och va snabb i fingrarna.
2010-07-13 ♥ 14:38:19

T I S D A G



Idag vaknade jag av att det åskade ute, väldigt nära. Sen kunde jag inte somna om. Så jag gick upp vid 5 på min lediga dag. Det kändes ju sådär. :/ Hur som helst så har jag en städdag här hemma idag, det är välbehövligt. På torsdag kommer min sambo hem så då är det väl trevligt om det är nystädat.

Det är sjukt varmt och kvavt nu förtiden, svetten rinner för inget. Det är jobbigt då och iaf jag sover sjukt dåligt på natten pga av det. Någon mer som har samma problem?

Ikväll bjuder jag på lite fler modellbilder, så håll utkik.
2010-07-12 ♥ 18:19:45

Dagens ros...



... går till Emma Blid som skrev en utav de finaste kommentarerna jag har fått under hela min bloggtid. Hon har inte bara skrivit en kommentar utan massor. Därför tycker jag att hon förtjänar lite extra uppmärksamhet idag. Tack Emma! <3
2010-07-12 ♥ 16:48:22

Ett paket till mig




Idag när jag kollade posten så låg det en AVI i brevlådan till mig, jag blev väldigt överraskad då jag inte hade något minne av att jag beställd något. Så jag sprang iväg glatt och hämtade ut paketet som visade sig vara något jag beställde för fleera månader sedan! Jag trodde inte jag skulle få det över huvudtaget och att jag blivit lurad. Jag hade nämligen varit i kontakt med säljaren väldigt länge angående detta problem utan att de hände något. Men idag, några månader senare så fick jag mitt paket.

Paket innehöll 4 närbildsfilter i ett smidigt fodral som ni kan se ovan. Jag betalade typ 150-200 för allt med frakt om jag inte minns fel. Jag har inte testat dem än men ska göra det när jag har något lämpligt att fota.

Anledningen till att jag köpte nya närbildsfilter var att de gamla inte passar mitt nya 50mm objektiv. Så nu tänkte jag lotta ut de resterande två här i bloggen i olika tävlingar. Låter de bra?
2010-07-11 ♥ 18:50:47

Felicia O. #4


Modell: Felicia O. Foto: Jag

Bilden är från fototräffen jag och Lina hade för drygt en månad sen. Jag gillar den riktigt mycket. Felicia (och Sofia som var den andra modellen) gjorde ett riktigt bra jobb den dagen. :) Nu ska jag fortsätta med datorjobb, bröllopsbilder står på schemat.
2010-07-11 ♥ 13:34:52

Vår underbara Felix #2


Foto: Jag Katt: Felix Utrustning: Nikon D300s + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G


Här kommer två till bilder på vår underbara katt Felix som jag tog för någon dag sedan ute i gräset. För den som undrar så har han sele på sig och därför är det ett blått band med i bild. Han är nämligen innekatt och har varit det hela sitt liv, så han vet absolut inte vad som är farligt och inte. Därför vågar vi inte släppa honom lös. Han är trots allt ca 12 år nu så det är ju dumt om han går och bli påkörd. Han trivs ändå bra med att gå i sele.

Jag gillar bilderna väldigt mycket från denna dag. Dom blev superfina, så det lutar nog åt att göra en Canvastavla på någon av dem. :) Vilken tycker du skulle passa bäst att hänga på väggen. Den första bilden ser ni här.
2010-07-10 ♥ 17:56:30

En bröllopsdag


Bild på brudens vackra blommor från idag...


Idag är det ingen vanlig dag. Nej, för idag gifte sig min sambos bror Miika med sin fina fästmö Mari. Dock hade jag ett bröllop inplanerat sen lång tid tillbaka så jag kunde tyvärr inte närvara vilket kändes väldigt dumt. Men så är det när man har ett sådant jobb som jag har. Dessutom bor dom i Kokkola i Finland så man åker ju inte dit på en timme direkt heller. Däremot har jag följt med dem i mina tankar hela dagen och jag önskar dem all lycka som finns!

Bilderna från dagens bröllop blev sjukt bra, så jag hoppas att det söta paret blir lika nöjda som jag. :)

P.S. Bilder på paret kanske kommer upp senare beroende på om det är ok.
2010-07-09 ♥ 15:46:40

Vackra Emma Sandström


Foto: Jag Modell: Emma Sandström Utrustning: Nikon D700 + Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G


Påvägen hem från grekland så mellanlandade jag hos min kära vän Emma som bor i centrala Stockholm. Det var allt för lång tid sedan vi sågs, men det blir ju lätt så när man har mycket att göra tyvärr. Hur som helst hade vi det supermysigt trots att jag var hur trött som helst efter resan hem till Sverige. På kvällen så gav vi oss iväg och fotade, skräll? ;) Ovan ser ni vackra Emma. <3 Fler bilder kommer vid ett senare tillfälle, och även bilder på mig.

För er nya som börjat läsa min blogg så kan jag berätta att Emma är en mycket framgångsrik bröllopsfotograf som jobbar med det på heltid. Främst i Stockholm. Hon är så fantastiskt duktig på att fånga känslor på bild så det inte är klokt, plus att hon behärskar både kamera och photoshop sjukt bra. Emma är den fotograf som kommer fotografera mitt och Markos bröllop en vacker dag. Det är ingen tvekan om saken då de finaste bilderna jag har på mig kommer från just Emma.

Ni som är sugna på att se hennes bilder kan väl kika in hennes blogg, då blir hon nog glad. Adorable Moments.
2010-07-08 ♥ 18:54:55

En fotografs mardröm...


... fast på riktigt!

Jag hittade det här klippet på youtube för sent igår kväll. Stackars fotograf säger jag bara! Tänk bara på kamerorna? Undrar om de klarade sig.. Ojoj.. Hoppas att detta aldrig händer mig. Både pinsamt och skrämmande.

2010-07-08 ♥ 12:29:21

Grekland Athen, Del 2 (OBS, innehåller bilder på kött)

Den 26/6-3/7 åkte jag och min sambo till Athen i Grekland tillsammans med min sambos bror, mor med sambo. Detta blev en resa fylld med kärlek, värme, lycka och upplevelser för livet. En utav mina bästa stunder i livet. För att föreviga dessa stunder tänker jag skriva en resedagbok här i bloggen med utvalda bilder och text både för min, mina nära och mina läsares skull. Jag hoppas även att du som tänkt resa till Athen får lite tips på vad man kan göra och vart man kan äta genom denna resdagbok.

Kameran som jag har användt under resan är en Nikon D200 med objektivet Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G och inget annat.


Några bilder på långt håll från Zeus tempel mitt i centrala Athen.

Det fantastiska med Athen är att mitt i stan ligger tusentals år gamla byggnader från rommarnas tid m.m. Ovan ser ni Zeus tempel på håll. Dock var vi aldrig in där då när vi tänkte gå dit så hade vi ingen Akropolisbiljett som man behövde, sedan räckte inte tiden till när vi köpt en. Men jag fotade lite vid entrén och genom staketen. Det är svårt att tro att Athen faktiskt är en huvudstad när man ser dessa pampiga byggnader. Jag menar, det är ju inte direkt så att Stockholm har sånt?


Den stora köttmarknaden, en gata full med enbart köttdiskar och försäljare som säljer färskt kött som styckas på plats.

När man besöker Athen så är det nästan ett måste att gå igenom denna köttmarknad. Det är en lååång gata med ett hundratal personer som säljer kött i sina små diskar. Köttet styckas även på plats så djuren hänger i diskarna. Det är så osvenskt som det kan bli. Sådant här får man bara se på slakterier eller privata slaktare här. Dock är det ju inget för den känsliga eller vegetarianen. Så om ni är det får ni blunda för dessa bilder.

Mitt i den här köttmarknaden ligger även en resturang som köper kött härifrån varje dag och lagar mat på. Den resutrangen har sjukt god mat! Jag rekommenderar deras pastaris med köttbullar och tomatsås.

...Fortsättning följer...

Läs del 1 här.

2010-07-07 ♥ 22:18:39

Vår underbara Felix


Foto: Jag


Idag fick Felix hänga med till mina föräldrars sommarstuga på grillkväll. Jag passade då på att fotografera honom i grönskan då vi inte har en enda bild tagen utomhus i gräset. Anledningen till det är att han är livrädd ute, förutom i sommarstugan där allt är lugnt och stillsamt.

Ovan ser ni ett smakprov, men tyvärr har färgerna fallit bort i uppladdningen trots att jag har sparat den för webb. Har även testat att spara som vanligt och det ger ingen skillnad. Varför? Någon som vet?

Hur som helst, visst blev den bra? Tänk er den med mer klara färger. <3

2010-07-07 ♥ 16:39:06

Gästbloggningen av Sara och Sebbe


Foto: Sofia S. Modell/Redigering: Jag

I totalt 11 dagar har den här bloggen legat i Sebbes och Saras händer. Efter att ha läst alla inlägg som de skrivit medan jag varit borta så kan jag inget annat än att le. Det blev mycket bättre än vad jag hade tänkt mig. Jag har känt både Sebbe och Sara väldigt länge nu så att låta dem gästblogga var ingen tvekan om saken. Dessutom är dom otroligt skickliga fotografer vilket är en stor fördel i min fotodagbok. ;)

Nu undrar jag såklart vad ni läsare tyckte om Saras och Sebbes insats som gästbloggare? Vad var bra och mindre bra? Och framför allt, skulle ni uppskatta om dom gästbloggar fler gånger i framtiden när jag är i utlandet/på semester?

Sist men inte minst vill jag ägna ett stort tack till både Sebbe och Saras insats!
Ni är guld värda som orkat lägga ut så mycket tid och energi för att skapa bra och intressanta inlägg fyllda med bilder. <3

2010-07-06 ♥ 16:44:45

Grekland Athen 2010, del 1

Den 26/6-3/7 åkte jag och min sambo till Athen i Grekland tillsammans med min sambos bror, mor med sambo. Detta blev en resa fylld med kärlek, värme, lycka och upplevelser för livet. En utav mina bästa stunder i livet. För att föreviga dessa stunder tänker jag skriva en resedagbok här i bloggen med utvalda bilder och text i en alldeles egen ny kategori, Grekland Athen 2010. Både för min, mina nära och mina läsares skull. Jag hoppas även att du som tänkt resa till Athen får lite tips på vad man kan göra och vart man kan äta genom denna resdagbok.

Kameran som jag har användt under resan är en Nikon D200 med objektivet Nikon Nikkor AF-S 50/1,4G och inget annat.


Jag kan aldrig sluta att fachineras av molnen när man flyger. Dom ser så mjuka och gosiga ut. Som bomull.

Flygresan: Eftersom det inte går några bra direktflyg till Athen från Sverige utan att det ska kosta över 10 000 kr så fick vi krångla till det genom att ta tåg till Stockholm för att sedan åka med lågprisflyget norwegian till Helsingfors. Där bytte vi plan till ett direktflyg till Athen, Blue 1 för att vara exakt. Jag rekommenderar båda flygbolagen, det var inget krångel för vår del och själva flygresorna tur och retur gick totalt på cirka 3000 kr.


Vår helt fantastiskt underbara takterass under vistelsen i Athen. Helt perfekt! Love it! <3

Boende: Eftersom ingen av oss 5 är några direkta hotellmänniskor så beslutade vi oss för att hyra en privat lägenhet med 4 rum & kök samt en takterass på 110 kvadratmeter. Detta är något som jag verkligen rekommenderar för att få den där extremt mysiga, personliga och mer grekiska känslan. Takterassen som ni ser på bilderna ovan var helt underbar. Där spenderade vi mååånga fina stunder med vin, mat och nötter.


Jag lyckades även fånga några bilder på supersöta Athena.

Vildkatter finns det gott om i Athen. Tyvärr så är nästan alla vildkatter undernärda och gräver i sopor för att få mat. Men ibland hittar vildkatterna snälla människor som ger dem mat. Katten ovan bodde på våran takterass och var jätteskygg, hon var till och med mamma åt söta kattbebisar. Första dagen när vi kom dit hörde vi hur kattungarna skrek efter mat non-stop. Men eftersom mamman inte fått i sig någon mat kunde hon heller inte producera mjölk. :( Så vi tog tag i det hela och köpte ett stort paket fisk som vi matade henne med varje dag, då blev kattungarna tysta och nöjda och mamman gick faktiskt upp en del i hull också. :) Vi döpte henne till Athena och i slutet av veckan var hon inte så skygg längre utan umgicks med oss nästan hela dagarna när vi var hemma.

Ägaren till lägenheten vi hyrt blev jätteglad över nyheten med kattungarna och att vi döpt henne till Athena. Så hon kommer fortsätta mata Athena så som vi gjort vilket känns väldigt bra. Djurvän som man är.

...Fortsättning följer...

2010-07-06 ♥ 13:25:31

Home, sweet home!

Sent igår kväll/natt efter mycket krångel med min förhyrda parkering så kunde jag komma in i mitt egna hem. Det var en oerhört skön känsla efter att ha varit på resande fot i 11 dagar. Det har varit en helt fantastiskt resa fyllt med värme, kärlek och lycka. Dessutom är det min bästa resa i mitt liv och jag kommer att resa tillbaka till Athen så snart jag bara kan med min sambo. Den staden är så underbart vacker med underbara människor.

Med mig hem har jag en mängd bilder, närmare 1500 stycken. När jag har valt ut dom bästa så kommer ni givetvis få ta del av dem i mitt kommande reseinlägg som kommer vara uppdelat i 2-3 delar. :)

Nu ska jag börja gå igenom alla bilder så kanske ni får läsa första delen redan ikväll!
2010-07-06 ♥ 00:44:34

Gästbloggarnas sista inlägg!

"What? Är vårt gästbloggande slut här? Har det verkligen gått 10 dagar?"
Ungefär den känslan fick i alla fall vi idag när vi skulle publicera svaren till frågestunden. Det är inte klokt hur snabbt tiden har gått! Visst har det tagit lite tid från oss men kul har det absolut varit! Och vi hoppas att ni, liksom vi, varit nöjda med gästinläggen och att det fanns texter, bilder och videor som intresserade er. Samtidigt vill vi välkomna Emma tillbaka som haft det så skönt nere i Grekland! Det mesta kommer bli som vanligt, men vi vet att Emma har en riktigt rolig nyhet att berätta för er... Mer än så tänker vi inte säga utan överlägger det i Emmas händer.

"Kommer man kunna hitta er någon annan stans?"
Absolut! Sara bloggar på santapola.blogg.se medan Sebastian lägger upp sina bilder på flickr.com/sebastianeriksson! Vi ses där! :)


Tack för oss!



Har du missat våra inlägg? Då har du en länklista här nedan!

Saras blogginlägg:
- Sara här!
- Vem är Sara?
- Macro
- Svar på Kommentar - Macroobjektiv
- Lördagsspecial!
- Bildsspecial - Saras favoriter

Sebastians blogginlägg:
- Snabbvisit innan midsommarfirande!
- Vem är Sebastian?
- Badareberget Nº1
- Redhead Nº1
- Redhead Nº2
- Marilyn Monroe
- JAAA!!
- Fredagsspecial
- Badareberget Nº2
- iPhone 4

Gemensamt:
- Fruktst... Frågestund!
- Svaren från frågestunden!
- Gästbloggarnas sista inlägg!
2010-07-05 ♥ 23:02:06

Svaren från frågestunden!

 

Sara, älskar du din iMaac? ;D
Sara: Klart! :D

Sara, kan du säga nån nackdel med din nya kamera? :p
Sara: Eftersom det är ett sådant stort lyft från min gamla kamera har jag i princip bara upptäckt det positiva med den än så länge. Har inte hunnit testa den tillräckligt mycket för att hitta några direkt bristande punkter. Jag vet att omfånget av fokuseringspunkterna är mindre men om det kommer påverka mitt fotograferande positivt eller negativt är ingenting jag kan uttala mig om ännu! :)

- - - - -

Sebastian, varför slutade du blogga? Kan inte du börja blogga igen?
Sebastian: Jag slutade blogga för att jag under väldigt lång tid tvingat fram bilder och inlägg över huvud taget. Dessutom ville jag inte lägga skolan åt sidan så jag ratade bloggen.

När jag började blogga kunde jag göra det i min egen takt, med välgjorda bilder, personliga inlägg och lite hur jag ville. POFF och så blev bloggen kanonstor. Jag blev tvungen att ta bort mycket åsikter, ville inte heller dela med mig av för mycket personligt och alla bilder blev inte längre "lika bra" för bloggen. Dessutom skulle allting se så proffsigt ut helt plötsligt... Jag kan säga att det för mig, är roligare att blogga för en mindre skala trogna läsare än med en större skala som "kräver" mer.

Jag kommer nog inte börja blogga igen, iallafall inte på länge. Kan inte svara säkert på den frågan men lusten måste komma tillbaka innan det händer. :)

Så du blir inte sugen när du gästbloggar här hos Emma?
Sebastian: Haha nej tyvärr, trots att det har varit kul att få testa på det igen så har det tagit för mycket tid med att göra inläggen (hellu jag vill ju vara ute i värmen! haha). :)

- - - - -

Vad är det roligaste att fota?
Sara: Porträtt och natur!
Sebastian: Porträtt helt klart! Allra bäst är det när det finns någon intressant händelse att fånga dessutom.

Hur mycket av eran tid lägger ni ner på fotografering per dag?
Sara: Per dag? Så ofta fotar inte jag :o
Sebastian: Osäker om jag lägger ner tid på fotografering varje dag haha, men när jag använder kameran kan det bli allt från minuter till flera timmar beroende på om det är jobbrelaterat eller inte.

Vilket redigeringsprogram använder ni?
Sara: Adobe Photoshop CS4
Sebastian: Adobe Photoshop CS4

Vilken är favoritglassen?
Sara: Magnum är en klassiker! Annars är Ben & Jerry's "Cookie Dough" en given favorit.
Sebastian: Ben & Jerry's "Half Baked", helt klart! Kan dock vara riktigt mysigt med vanlig vaniljglass med svenska jordgubbar på....

Bästa årstiden, varför?
Sara: Sommar - Finaste årstiden med all grönska, man slipper frysa och ja... den är bara allmänt härlig!
Sebastian: Sommaren - för att det är ledigt, varmt och roligt helt enkelt.

Färg på väggarna i era sovrum?
Sara: Vitt!
Sebastian: Vitt med diverse halvdana och egengjorda konstverk, haha.

Favoritdjur?
Sara: Hm. Jag säger nog häst (nu blir Emma glad, hehe).
Sebastian: Hard one! Men det får väl bli lejon, för att det är mitt stjärntecken!

Coolaste namnet ni vet?
Sara: Ärligt talat vet jag inte.. kommer jag på så fyller jag i! :)
Sebastian: Jag gillar mitt namn, Sebastian. Själv skulle jag aldrig kunna heta något annat! Annars brukar jag tycka om unika efternamn såsom Ivemo. Amerikanska efternamn är också lite halvgrymma jämfört med Eriksson är ju så tråkigt och vanligt. Så Sebastian Obama kanske skulle kanske vara något... ;)

Vilken är eran favoritblogg?
Sara: Nevnarien, Spiderchick, Gilraen... favoritblogg(ar) var det ja ;)
Sebastian: Jag har nog aldrig svarat annorlunda på den här frågan; självklart så är det Nevnarien!

Hej! Jag undrar om ni har någon favoritbild från er egen sida? Vore kul att veta!
Sara: Kan inte välja ut en bild, men i mitt senaste inlägg visar jag några favoriter :)
Sebastian: "Prepared mentally, but I miss my wheels" eller "One with nature" från sessionen med Julia!

Vem av er är coolast? :D
Sara: Självklart är det jag!
Sebastian: Vad säger du Sara?! Jag är coolast! ;)
2010-07-05 ♥ 19:49:38

Bildspecial - Saras favoriter

Här kommer några av mina favoritbilder av de jag tagit. Jag skulle kunna lägga till många fler men då hade nog inlägget blivit lite väl långt, hehe.


2010-07-04 ♥ 21:30:15

iPhone 4


Kikade lite snabbt på Apples nya iPhone och "DAMN!" - vad fin den är!
Det blir ju absolut inte sämre när videokvalitén går att jämföras med en Canon systemkamera. Fast äsch, är inte det där bara en otroligt snygg och smått oemotståndlig fluga.... eller?



Se till så du inte missar:
- Frågestunden, fråga Sebastian och Sara vad just du undrar över!
- Fredagsspecial, ett större bildkollage av Sebastian.
- Lördagsspecial, en samling av filmklipp och vloggar från Sara.
2010-07-03 ♥ 20:38:35

Fruktst... Frågestund!


- SARA!! Haha jag vet inte hur jag ska gööööraaaaa.

- HAHA! Hur tänkte du när du gjorde detta Sebbisch? Vid första anblicken brast jag ut i skratt, men några sekunder senare blev den sjukt irriterande XD Vi skippar animationen, annars får väl läsarna fnatt ;)

- Hahah vi skippar hela idén XD. Dampdampdamp

- ...eller så gör vi inte alls det! 'Behind the scenes'-inlägg ;)



Nu tar jag (Sara) mig friheten och publicerar detta utan Sebastians vetskap! Han fick nämligen uppgiften att göra en snygg bild till vårat frågestundsinlägg, men som ni ser så blev det hela lite utflippat. ;)

Budskapet är i alla fall att just du som läser ska kunna fråga oss - Sara och Sebastian - om era funderingar kring oss. "Vilken är din favoritfärg?", "Vad är det äckligaste du har gjort i ditt liv?" eller "Varför har Sebastian en frukthatt på sig?". Be creative, be fun! Men glöm inte att dumma frågor förtjänar dumma svar...

Frågestunden pågår tills måndag! Vi kommer båda svara på samma frågor men har du en speciell fråga till någon av oss, visa gärna det tydligt bland frågorna!
2010-07-03 ♥ 19:33:43

Badareberget Nº2





Jisses Amalia, jag är så lat så jag orkar inte skriva mycket mer än vad jag gjort hittils. Här är man nämligen helt slut efter en hel dag av denna oerhörda värme. Men man ska väl inte klaga antar jag.... Hoppas ni haft en bra dag iallafall!

/ Sebastian
2010-07-03 ♥ 18:58:41

Lördagsspecial!

Jag vill såklart inte vara sämre än Sebastian med hans fredagsspecial, därför bjuder jag på en lördagsspecial ;) Men för att ge er lite variation och inte ta efter med bilder är denna i videoform, enjoy!

En behind the scenes-video från en tfp-fotografering jag hade i slutet av juli förra året. Här får ni en inblick i hur det kan se ut på en sådan fotografering med mig :)

Louie Movie - Behöver jag ens förklara? ;)

En typisk "Video á la Sara" som jag bjuder mina läsare på ibland. Dessa videos är inte speciellt seriösa, men jag bjuder på mig själv och lockar fram ett och ett annat leende - vilket är sjäva charmen med dem ;)

/Sara

2010-07-02 ♥ 19:17:05

Fredagsspecial

Bara för att det är fredag idag så bjuder jag på extra många bilder! De är placerade i någon huller&buller-ordning men nästan i en tidslinje från Januari till Juli.

Enjoy!
















Samtliga bilder är fotograferade med:

Canon EOS 400D - eller - Canon EOS 5D Mark II
Canon EF 50mm f/1.4 USM - eller - Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro


/Sebastian
2010-07-02 ♥ 18:32:41

Svar på kommentar - Macroobjektiv

I mitt förra inlägg där jag publicerat 3 macrobilder tagna med Canon EOS 5D Mark II + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro fick jag denna kommentar:

Vilket objektiv är bäst av det där och Canon ef 100mm f/2.8 usm macro :)?

Eftersom Victoria som ställde frågan inte angav någon mail eller bloggadress tänkte jag att jag lika gärna kunde svara i ett inlägg då det kanske finns fler med den frågan :) Nu är det så att jag aldrig har testat Canons 100/2,8 USM Macro, men eftersom jag själv velade mellan dessa två i valet av macro så kan jag skriva lite för- och nackdelar jag känner till när det gäller just de objektiven.

Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

+
Superskarpt!
Bra vikt
Prisvärt

-
Har ingen inbyggd USM-motor, vilket betyder att objektivet blir längre ju närmare motivet du fotar
Långsam och ibland osäker AF
Plastigt objektiv


Canon EF 100/2,8 USM Macro 1:1
+
Inbyggd USM-motor (objektivet kan inte bli längre när man fokuserar)
Snabbare och tystare AF än Tamron
Gediget och bra byggkvalitét
Mycket fin återgivning av färger och bokeh (oskärpa)

-
Inte lika skarp (ska dock inte vara någon större skillnad)
Dyrare
Tyngre
Ibland osäker AF i macro-läget


Den andra bilden är lånad från Sebastian.

Nu har jag utgått från mina egna erfarenheter samt tester och fakta jag läst om objektiven, så jag kan inte garantera att allt stämmer till 100%. Anledningen till varför jag valde Tamron var för att den kändes mer prisvärd och att jag hade läst så mycket gott om den. Sedan hade jag inget större behov av af:en vid macrofotografering då jag förerdrar manuell fokus för att få skärpan exakt där jag vill ha den. Att objektivet blir längre såg jag inte heller som något större problem.

Som jag nämnde tidigare har jag aldrig testat macrot från Canon och kan därför inte ge något svar på vilken av dem jag tycker är det bästa. Jag tror det handlar mycket om vad för typ av macrofotografering man vill hålla på med (ska du t ex fota skygga djur och insekter så är nog det från Canon lämpligast) och hur mycket pengar man är beredd att lägga ut på objektivet.

/Sara
2010-07-01 ♥ 20:17:23

JAAA!!

Två anledningar att må bra idag:

Jag kom in på den gymnasielinje jag ville in på!
Jag visste dock redan det då jag låg högt över medel under insökningen men snacka om skönt att få det på papper!

Jag kommer jobba för NT i höst!
Jag hade i förrgår min första arbetsintervju någonsin hos Norrköpings Tidningar angående en anställning från och med i höst. Jobbet inkluderar bland annat fotografjobb för sidorna som de under 20 får arbeta med, och som över 50 000 läsare per dag kommer få läsa! Och då är inte ens internet medräknat. GISSA VEM SOM FICK DET ENDA FOTOGRAFJOBBET?! JO NÄMLIGEN JAG! Helt j*vla grymt!


Nu väntar dock en massa redigeringsjobb, men det är rätt chill ändå!